Ezeket vedd figyelembe lámpa vásárláskor!- Így válaszd ki a tökéletes lámpát otthonodba!

Főoldal > Ezeket tartsd szem előtt, mielőtt lámpát választasz otthonodba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezeket tartsd szem előtt, mielőtt lámpát választasz otthonodba


2022/02/10
KC

Egy lakás berendezése során a nagyobb volumenű változásoktól az apróbb dekorációs dolgokig mindent megkell terveznünk. A legapróbb részlet is sokat jelenthet egy-egy helyiségre nézve. Így van ez a lámpák esetében is. Olykor azonban tanácstalanok lehetünk, hogy mégis mi alapján válasszuk meg őket, cikkünkben segítségetekre sietünk és adunk pár jótanácsot. 

lámpa választás

Adjon elegendő fényt!

Mivel a fény, hatással van a kedvünkre, pszichológiai állapotunkra, így nagyon fontos, hogy szeretett otthonunkba megtaláljuk a számunkra kedvező fényviszonyt létrehozó lámpákat. Természetesen ez minden egyes helyiségben más és más lehet. A fürdőszobánkban fontos, hogy kiváló látási viszonyok legyenek, ugyanakkor a hálószoba a pihenés és harmónia fő színtere, így ide egy kisebb fényerejű lámpa is tökéletes választás lehet. 

Figyelj a színekre!

Egy lámpa nagyban hozzájárul az enteriőr berendezéshez, legyen szó mennyezeti, álló vagy asztali lámpáról. Fontos, hogy színvilágilag passzoljon az adott szobába. Értelemszerűen választhatunk egy egyedibb, extravagánsabb, színes darabot is, viszont ebben az esetben duplán fontos, hogy összhangban legyen a többi elemmel. Enteriőr berendezéshez illő stílust válassz!

Természetesen egy adott lámpához is kiválaszthatod az összes többi berendezést is, de ez elég ritkán fordul elő. Leginkább az adott szoba már kialakított stílusába illő darabot kell választanunk. A bőséges kínálat mellett persze ez sem egyszerű. Többek között választhatunk a modernebb, letisztult formákkal rendelkező, fiatalos lámpák közül, vagy dönthetünk az elegáns és fennséges stílusjegyeket hordozó klasszikus mennyezeti lámpák (classic ceiling lights) között. Továbbá válogathatunk a manapság népszerű skandináv dizájn látványos, gyakran térbe igencsak leengedett darabjai, vagy a vintage stílus új, de mégis régi lámpákra emlékeztető elemei közül. Egyes esetekben játszhatunk is a stílusokkal, de fontos, hogy egyéni preferencia alapján válasszuk ki a hozzánk és a lakásunk stílusához illőt. 
JövőLegfrissebb cikkek


Hol keress orvosokat? -Mutatjuk a legmodernebb felületeket
Hogyan lépj kapcsolatba sportorvosokkal? Mindenki számára a legelső és a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy megkérdezzük az ismerősünktől kit ajánl vagy beírjuk a Google keresőbe. Azonban a ma már sokkal egyszerűbb eszközünk van az orvosok felfedezésére és kutatására, ez a portál pedig az, ami mindennapi életünket is végigkíséri. Mutatjuk nektek miről is van szó.
Jelek, amik azt mutatják, hogy szükséged lehet műfogsorra
A jó hír az, hogy a fogak elvesztése nem egyik napról a másikra következik be. Sok beteg számára nem feltétlenül szükséges a fogsor használata, ha jó otthoni egészségügyi ellátást gyakorolnak, és rendszeres fogászati ellenőrzéseken vesznek részt. Íme azonban 8 jel, amely arra utal, hogy fogpótlásra lehet szükség a jövőbeni fogászati egészségügyi szükségleteidhez.
5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába
A szaunák nagyszerű források a test és a lélek egészségének megőrzéséhez. A hagyományos finn kultúra létfontosságú része, a beltéri és kültéri szaunákat ma már világszerte széles körben használják egészségügyi előnyeik miatt. Remek módja lehet egy mozgalmas nap befejezésének, kilábalni az edzés után, vagy minőségi szabadidő eltöltésére pusztán pihenéssel. Ha saját szaunahelyiség építését fontolgatod, egy kültéri szauna építése tökéletes megoldás lehet, és értékes kiegészítője lehet otthonodnak.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!