Tegyünk együtt egészséged megőrzésének érdekében

Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Egészségmegőrzés

Egészségmegőrzés

Tippek az egészségmegőrzéshez

 

Az egészséges életmód segíthet boldogulni egész életünkben. Az egészséges döntések meghozatala azonban nem mindig könnyű. Nehéz lehet időt és energiát találni a rendszeres testmozgásra vagy az egészséges ételek elkészítésére. Erőfeszítéseink azonban sok tekintetben megtérülnek, és életünk végéig kamatoznak majd.

 

Megtehető lépések az egészségmegőrzés útján

 

Először is az egészségmegőrzés egyik legfontosabb pontja, hogy legyünk fizikailag aktívak legalább 30 percig a hét legtöbb napján. Oszd fel ezt három 10 perces alkalomra, ha az időd kevéske. Az egészséges mozgás magába foglalhatja a sétát, a sportot, a táncot, a jógát, a futást vagy az általunk kedvelt egyéb tevékenységeket. Tehát nagyon fontos az egészségmegőrzéshez, hogy állandó mozgásban tartsuk magunkat.


Egyél kiegyensúlyozott, alacsony zsírtartalmú ételeket, sok gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát. Válassz olyan étrendet, amely alacsony telített zsír- és koleszterintartalmú, és mérsékelt cukor-, só- és zsírtartalmú. Az egészséges étkezés a második alappillére az egészségmegőrzéshez vezető úton!
Kerüljük el a sérüléseket a biztonsági öv és a kerékpáros sisak viselésével, otthoni füst- és szén-monoxid-érzékelők használatával, valamint utcai okoseszközök használatával, amikor egyedül sétálunk. Mindig figyeljünk saját és mások biztonságára is, hogy egészségünket ne sodorjuk vezsélybe!

 

Mit tehetünk még egészségmegőrzés céljából?

 

Ne dohányozz, vagy szokj le, ha mégis. Kérj segítséget egészségügyi szolgáltatódtól!
Igyunk mértékkel, ha alkoholt fogyasztunk. Soha ne igyunk vezetés előtt vagy közben, vagy ha terhesek vagyunk.
Kérjünk segítséget valakitől, akiben megbízunk, ha úgy gondoljuk, hogy drog- vagy alkoholfüggők lehetünk.
Segíts megelőzni a szexuális úton terjedő fertőzéseket (STI) és a HIV/AIDS-t, ha minden szexuális érintkezés alkalmával használ óvszert. Az óvszer nem 100 százalékban bolondbiztos, ezért beszélje meg szolgáltatójával az STI-szűrést. Az óvszeren kívüli fogamzásgátló módszerek, mint például a tabletták és az implantátumok, nem védenek meg az STI-ktől vagy a HIV-től.
Étkezés után moss fogat puha vagy közepes sörtéjű fogkefével. Ivás után és lefekvés előtt is mossa le. Naponta használjon fogselymet.

 


Egészséges szokásaink fenntartása


A mai nőknek mozgalmas, megerőltető életük van. Előfordulhat, hogy különböző irányokba húzzák, és stresszt tapasztalhatsz a munkahelyi, családi és egyéb ügyek kezeléséből, így kevés idő marad önmagára. Ha megtanulsz egyensúlyt teremteni az életedben egy kis önmagad számára szánt idővel, az nagy előnyökkel jár – egészséges kilátásokkal és jobb egészséggel.

 

Így járulhatsz hozzá az egészségmegőrzésed fenntartásában

 

Maradj kapcsolatban családoddal és barátaiddal. Vegyél részt a közösségben. Maradj pozitív hozzáállásban, és tégy olyan dolgokat, amelyek boldoggá tesznek. De ha itt maradsz az Altera.hu-n akkor további egészségmegőrzési tippeket olvashatsz nálunk különféle témákban!


Tartsd életben a kíváncsiságodat! Az egész életen át tartó tanulás jótékony hatással van az egészségre. Így igyekszünk minél több egészségmegőrzéssel kapcsolatos információt megosztani veled, amely segítségedre lesz a mindennapok során. Próbáld ki természetes megoldásainkat is, hogyha a természet erejét szeretnéd segítségedre hívni!
 

5+1 fogászati kezelés

2024/06/07 - ZH

5+1 fogászati kezelés, ha igazán gyönyörű mosolyra vágysz!

A tökéletes mosoly elérése érdekében ismerd meg az 5+1 legnépszerűbb fogászati kezelést, amelyekkel gyönyörűvé varázsolhatod a mosolyod!
állómunka

2023/08/09 - ZH

Állómunkát végzel? Akkor biztosan Neked is ismerős az a szörnyű derékfájdalom!

Az állómunka sokak számára elengedhetetlen része a mindennapi életnek, de sajnos hosszabb távon hát- és derékfájdalmakat okozhat. Következő cikkünkben segítünk megoldani a problémát és megszabadulni a fájdalmaktól!
fogínygyulladás

2023/07/12 - ZH

Miért gyulladt be az ínyem? - Házi praktikák fogínygyulladás ellen

Az ínygyulladás az ínybetegség (parodontális betegség) gyakori és enyhe formája, amely irritációt, bőrpírt és duzzanatot (gyulladást) okoz a fogínyben, az íny fogazat körüli részén. Fontos, hogy komolyan vegyük a fogínygyulladást, és...
fogszabályzás felnőtteknek

2023/01/07 - ZH

Soha nem vagy túl öreg a hibátlan mosolyhoz: a fogszabályzó 7 előnye felnőtteknek

A felnőttek több mint 33 százaléka elégedetlen azzal, ahogyan mosolyog. Úgy érzik, mosolyuk mindenre hatással van szerelmi életüktől kezdve karrierjük sikeréig.
invisalign fogszabályozó

2022/12/07 - ZH

Melyik a gyorsabb fogszabályozó? Az invisalign vagy a hagyományos?

A fogak kiegyenesítése egyszerű, ha egy kifejezetten a számodra készült fogszabályozási kezelést alkalmaznak. A túlzsúfolt és görbe fogak nem csak csúnyák, és szégyellhetjük magunkat a mosolyunk miatt, de problémákat is okoznak fogaink...
fogápolás időskorban

2022/10/19 - ZH

5 módja az öregedéssel járó fogproblémák megelőzésének

A fogvesztés és a fogsor szükségessége korábban az öregedés elkerülhetetlen mellékhatása volt. A mai társadalomban azonban egyre többen tartják meg természetes fogaikat a fogászat fejlődésének és a szájhigiéniára fordított fokozott hangsúlynak köszönhetően.
« 1 »

Források

Legfrissebb cikkek


Ilyen káros anyagok és baktériumok találhatóak a vízben
Összességében a vízminőség fenntartása és a rendszeres vízvizsgálat nemcsak jogszabályi kötelezettség, hanem alapvető egészségügyi követelmény is a különböző intézmények számára. A biztonságos és tiszta víz biztosítása érdekében az intézményeknek szigorúan be kell tartaniuk a vízkezelési előírásokat és rendszeresen felül kell vizsgálniuk vízrendszereiket. Mutatjuk miért!
A nyári időszakban sem szabad elhanyagolni a céges programokat
A nyári időszak kiváló alkalom arra, hogy a céges rendezvények segítségével erősítsük a csapatszellemet, javítsuk az alkalmazottak közötti kommunikációt, és növeljük az elkötelezettséget a munkahely iránt. Egy szóval azért, mert nyár van, nem kell, hogy megálljon az élet, sőt, pörögjenek még inkább a céges események!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!