Állómunkát végzel? Akkor biztosan Neked is ismerős az a szörnyű derékfájdalom!

Főoldal > Állómunkát végzel? Akkor biztosan Neked is ismerős az a szörnyű derékfájdalom!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Állómunkát végzel? Akkor biztosan Neked is ismerős az a szörnyű derékfájdalom!


2023/08/09
ZH

Az állómunka sokak számára elengedhetetlen része a mindennapi életnek, de sajnos hosszabb távon hát- és derékfájdalmakat okozhat. Következő cikkünkben segítünk megoldani a problémát és megszabadulni a fájdalmaktól!

állómunka

Ez segít az állómunka okozta derékfájáson 

 

 Az olyan munkák, mint a biztonsági őr, nagyon megterhelőek a testünk számára az egésznapos álldogálástól. Személy és vagyonőr tanfolyam Budapest területén is található, ahol felkészítenek ezekre a hátulütőkre is. Az állandó helyben állás és az egyoldalú terhelés miatt gyakran jelentkeznek ezek a kellemetlen tünetek. De ne ess kétségbe! Néhány egyszerű lépéssel csillapíthatod az állómunkából adódó fájdalmakat és kényelmetlen érzést.

 

 


1.    Jó tartás és testtudatosság

 

 

Az egyik legfontosabb lépés az állómunka során az, hogy tartsd meg a helyes testtartást. Ügyelj arra, hogy a súlyod egyenletesen oszoljon el a lábadon, és ne dőlj előre vagy hátra. Tartsd egyenesen a gerincedet és a nyakadat, hogy megelőzd a felesleges terhelést.

 

 

 

2.    Rendszeres mozgás

 

 

Még ha álló munkát végzel is, fontos, hogy rendszeresen mozogj. Próbálj meg időnként felfelé és lefelé mozogni a lábaidon, emellett végezz körbe-körbe forgó mozgásokat a vállakkal és a csípővel. Ez segít ellazítani az izmokat és javítja a vérkeringést.

 

 


3.    Kényelmes cipők

 

 

A megfelelő lábbeli kiválasztása kulcsfontosságú az állómunka során. Válassz kényelmes, jól párnázott cipőket, amik megfelelően támasztják alá a lábaidat és csökkentik a láb- és derékfájdalmat.

 

 


4.    Állópad vagy szőnyeg

 

 

Ha lehetőséged van rá, használj állópadot vagy puha szőnyeget az állás közben. Ez enyhítheti az álló munkából adódó nyomást és kényelmesebbé teheti a helyzetet.

 

 


5.    Nyújtás és erősítés

 

 

Végezz rendszeres nyújtógyakorlatokat az izmok ellazítására és nyújtására. Emellett erősítsd meg a háti és hasi izmaidat, hogy jobban támogassák a gerincedet.

 

 


6.    Rendszeres pihenés

 

 

Ne feledkezz meg a pihenésről sem. Időnként állj meg, pihenj meg, ülj le vagy menj el sétálni egy rövid időre. A pihenés segít elkerülni az izmok túlzott feszültségét és enyhíti a fájdalmat.

 

 


7.    Személyreszabott munkakörnyezet

 

 

Próbálj meg alakítani a munkakörnyezeteden oly módon, hogy megfeleljen a testi igényeidnek. Állítsd be a széked és az eszközeid magasságát úgy, hogy minél kényelmesebben tudj dolgozni.

 

 

Az állómunka során fellépő hát- és derékfájdalmakat megelőzheted és enyhítheted a fent említett tippek segítségével. Ne hagyd, hogy a fájdalom befolyásolja a mindennapi tevékenységeidet. Gondoskodj az egészségedről, és élvezd a munkádat kényelmes és fájdalommentes módon!

 

 

 

Itt van 5 további gyakorlat, amelyek segíthetnek leküzdeni a hátfájást:

 

 

Törzsnyújtás: Állj egyenesen, és emeld fel a karjaidat a fejed fölé. Lassan hajolj oldalra váltakozva jobbra és balra, miközben megnyújtódnak az oldalsó törzsizmok. Tartsd minden oldalon 15-20 másodpercig.

 

Maradj hanyatt fekve, húzd fel az egyik térdedet a mellkasodhoz, majd engedd lassan oldalra. Cserélj lábat, és ismételd meg a gyakorlatot. Ez segíti a farizmok és a hátizmok nyújtását.
Levélhajlítás: Állj egyenesen, és hajolj előre a derékból, miközben tartsd a lábujjaidat megfeszítve. Próbáld megérni a talajt vagy a bokáidat a kezeiddel. Tartsd meg a nyújtást 15-20 másodpercig.

 

Talajhoz érés: Állj egyenesen, és hajolj előre a derékból. Engedd le a kezeidet a talajra, de ha nem éred el, használj egy könyvet vagy egy blokkot. Ez a gyakorlat segíti a gerinc és a hát izmainak nyújtását.

 

Maradj a hasadon fekve, és emeld fel a felső testedet a karjaiddal, miközben az alsó tested továbbra is érintkezik a talajjal. Tartsd meg ezt a pozíciót 15-20 másodpercig, majd engedd vissza a felső testedet a talajra. Ez segíthet megnyújtani a has- és mellizmokat, enyhítve a hátfájást.

 

Ezek a gyakorlatok segíthetnek megnyújtani és lazítani az izmokat, javítva a testtartást és enyhítve a hátfájást. Mindig figyelj arra, hogy lassan és óvatosan végezd el a gyakorlatokat, és ne erőltesd túl a testedet. Ha a hátfájdalom tartós vagy súlyos, mindenképpen konzultálj orvosoddal.
Bevételek Elemzések Felmérések Források Gazdaság Jövő Keresőoptimalizálás, SEO Kiadások Kimutatások Közösségi média marketing Külföld Múlt Online marketing Pénz Piac Statisztikák Turizmus Turizmusmarketing UtazásLegfrissebb cikkek


Hogyan válasszuk ki a megfelelő cateringet ennyi szolgáltató közül?
A rendezvények szervezése mindig kihívásokkal teli feladat, és egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő catering-szolgáltató kiválasztása. A jó catering nem csupán az étel minőségét jelenti, hanem az egész esemény hangulatát és sikerét is befolyásolhatja. Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan választhatjuk ki a legmegfelelőbb catering-szolgáltatót a rendelkezésre álló sokféle lehetőség közül.
8 szokás, amivel több romantikát csempészhetsz az életetekbe az összeköltözést követően is
Az összeköltözés után a romantika fenntartása kulcsfontosságú a kapcsolat frissességének megőrzéséhez. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hatékony szokást, amelyek segítenek megerősíteni a köteléket és még romantikusabbá tehetik az életeteket az új közös otthonban.Az összeköltözés után a romantika fenntartása kulcsfontosságú a kapcsolat frissességének megőrzéséhez. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hatékony szokást, amelyek segítenek megerősíteni a köteléket és még romantikusabbá tehetik az életeteket az új közös otthonban.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!