Az infra szauna 5 legnagyobb előnye- ezért kellene neked is szaunáznod

Főoldal > Az infra szauna 5 legnagyobb előnye- ezért kellene neked is szaunáznod

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az infra szauna 5 legnagyobb előnye- ezért kellene neked is szaunáznod


2022/07/23
VN

Milyen előnyei vannak az infra szauna használatának? Mi a jó abban, ha rendszeresen a meleg levegőn ücsörögsz egy kicsit egy ilyen dobozban az infra fények alatt? Mutatjuk az infra szaunák lenyűgöző hatásait, amik miatt neked is meg kellene fontolnod, hogy elkezdj szaunázni!

5 előnye az infra szaunázásnak

1. Javítja a szív egészségét az infra szauna

Az infraszaunában ülve néhány percen belül beindul a szervezet természetes reakciója. Izzadságcseppek jelennek meg a bőrön.  Az erek kitágulnak és fokozzák a véráramlást. Felpörög a pulzusod. Tanulmányok kimutatták, hogy az infraszauna javíthatja a szív egészségét és csökkentheti a vérnyomást. A kutatók az infraszauna fizikai reakcióját mérsékelt tempójú gyaloglással azonosították.

 2. Pihenésre legjobb az infra szauna

Úgy tűnik, hogy a tested felmelegítése a lelkedet is felmelegíti. A szaunázási idő elteltével csökkentheti a depressziót, a szorongást és a stresszt. Alapvetően úgy gondoljon rá, mint egy meditációs ülésre melegebb hőmérsékleten. Kikapcsol, és megnyugtat. Egy stresszes nap után valódi gyógyírnek számít.

 

3. Fájdalomcsillapításra is alakalmas az infra szauna

A kutatók azt találták, hogy az infraszauna terápia „ígéretes módszer lehet a krónikus fájdalom kezelésére”. Egy nagyszabású két évig tartó vizsgálát során is pozitív eredményeket kaptak ezzel a feltételezéssel kapcsolatban. 

 

4. Az infra szauna nyugtatja a fájó izmokat

Az infraszaunák által előidézett javuló vérkeringés segíthet felgyorsítani az izmok felépülését a fizikai aktivitás után. Ráadásul sportolás utáni rehabilitációra is nagyszerűen alkalmas. Sportolóknak szinte kötelező infra szaunázni, hiszen ez segíti a fáradt izmok rahabilitációját.

 

5.A betegségek leküzdésében is segítenek az infra szaunák

Bizonyíték van arra, hogy a rendszeres szaunahasználat segíthet elkerülni a megfázást, a kroonavírusos időszakban is tökéletesek, hiszen immunerősítő hatásuk van. A szaunák csökkentik az oxidatív stresszt is, amely a szív- és érrendszeri betegségekhez, a rákhoz és a degeneratív betegségekhez, például a demenciához kapcsolódik. Sőt, a szauna használata méregtelenítő hatást fejt ki, miközben kiizzad a méreganyagokat, például a kadmiumot és az ólmot.

 

+1: Az infra szaunák kis helyen elférnek

Az infra szaunának számtalan előnye van, amit fentebb is láthattál, de a legjobb bennük talán az, hogy egyáltalán nincsen nagy helyigényük, így bármelyik otthonban, kert sarokban, alaksorban találni lehet nekik helyet. Gondolj csak bele egy kis zug otthon, ami segít egy stresszes nap utána  relaxációbban, a sportolás utáni felépülésben, és még a szívednek, és az immunrendszerednek is kedvez. Jól hangzik ugye, akkor keresd az Aliante csapatát egyedi infra szauna tervezéssel kapcsolatban!  
 
JövőLegfrissebb cikkek


Hol keress orvosokat? -Mutatjuk a legmodernebb felületeket
Hogyan lépj kapcsolatba sportorvosokkal? Mindenki számára a legelső és a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy megkérdezzük az ismerősünktől kit ajánl vagy beírjuk a Google keresőbe. Azonban a ma már sokkal egyszerűbb eszközünk van az orvosok felfedezésére és kutatására, ez a portál pedig az, ami mindennapi életünket is végigkíséri. Mutatjuk nektek miről is van szó.
Jelek, amik azt mutatják, hogy szükséged lehet műfogsorra
A jó hír az, hogy a fogak elvesztése nem egyik napról a másikra következik be. Sok beteg számára nem feltétlenül szükséges a fogsor használata, ha jó otthoni egészségügyi ellátást gyakorolnak, és rendszeres fogászati ellenőrzéseken vesznek részt. Íme azonban 8 jel, amely arra utal, hogy fogpótlásra lehet szükség a jövőbeni fogászati egészségügyi szükségleteidhez.
5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába
A szaunák nagyszerű források a test és a lélek egészségének megőrzéséhez. A hagyományos finn kultúra létfontosságú része, a beltéri és kültéri szaunákat ma már világszerte széles körben használják egészségügyi előnyeik miatt. Remek módja lehet egy mozgalmas nap befejezésének, kilábalni az edzés után, vagy minőségi szabadidő eltöltésére pusztán pihenéssel. Ha saját szaunahelyiség építését fontolgatod, egy kültéri szauna építése tökéletes megoldás lehet, és értékes kiegészítője lehet otthonodnak.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!