Az invisalign gyorsabb, mint a hagyományos fogszabályozás?

Főoldal > Melyik a gyorsabb fogszabályozó? Az invisalign vagy a hagyományos?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Melyik a gyorsabb fogszabályozó? Az invisalign vagy a hagyományos?


2022/12/07
ZH

A fogak kiegyenesítése egyszerű, ha egy kifejezetten a számodra készült fogszabályozási kezelést alkalmaznak. A túlzsúfolt és görbe fogak nem csak csúnyák, és szégyellhetjük magunkat a mosolyunk miatt, de problémákat is okoznak fogaink egészségének és tisztán tartásával kapcsolatban. Ha láthatatlan módot keresel fogaid kiegyenesítésére, az Invisalign lehet a legjobb megoldás a számodra.

invisalign fogszabályozó

MI AZ INVISALIGN?

 

 Az Invisalign átlátszó illesztőszabályozót használ, amelyek nyomást gyakorolnak a fogakra. Ez a nyomás egyenletesebb helyzetbe tolja a fogakat, így azok egyenesebbnek tűnnek. Az Invisalign előnyeit élvezhetjük, akár felnőttek, akár tinédzsereket keresünk. Ezek az átlátszó tálcák egyáltalán nem igényelnek fém tartókat vagy vezetékeket a kezelés során. Sok beteg úgy találja, hogy az Invisalign viselése kényelmesebb, mivel teljesen eltávolíthatóak.

 

 

Az invisalign gyorsabb, mint a hagyományos fogszabályozás?

 

Az Invisalign általában gyorsabb, mint a fogszabályozó, mivel az illesztőket a kezelés során személyre szabják. Néhány hetente vissza kell térni a fogorvoshoz, hogy új igazítókat készítsenek. Ezek az igazítók a kezelés során változnak, így mindig javítják fogaid megjelenését. Az Invisalign gyorsabban kiegyenesíti a fogakat, mint a hagyományos fogszabályozó. A legtöbb beteg csak egy-két év alatt fejezi be a kezelését, míg a hagyományos fogszabályozás akár három évig is eltarthat, hogy jelentős eredményeket hozzon. Emiatt a betegek úgy találják, hogy az Invisalign gyorsabb és kényelmesebb megoldás azoknak, akik szép, hibátlan mosolyra vágynak.

 

 

Melyik a gyorsabb fogszabályozás, az invisalign vagy a hagyományos fogszabályozó?

 

Lehet, hogy sokan nem veszik észre, de az átlátszó igazítók általában sokkal gyorsabban működnek, mint a fogszabályzók. Az átlátszó illesztők az összes fogra együttesen fejtenek ki nyomást, nem pedig az egyes fogakra, ahogy a fogszabályzók teszik, így nem kell annyit állítgatni a fogszabályzón.

 

 

Milyen gyorsan tudja az Invisalign mozgatni a fogakat?

 

Átlagosan 6-12 hónapig tart, amíg a fogaid a megfelelő pozícióba kerülnek az Invisalign segítségével. A legtöbben azonban már az első két hónapban észrevesznek valamilyen mozgást, miután megkapták az első készüléket. 

 

 

Mit várhatunk a kezeléstől?

 

A kezelés jellemzően egy konzultációval kezdődik, melynek során megismerik az egyedi mosolyigényed. Ezután lenyomatokat készítenek a fogakról, és ezeket felhasználva elkészítik a saját fogszabályozódat. Ezeket a tálcákat minden nap körülbelül 22 órán keresztül kell viselni, és csak fogmosás vagy étkezés közben szabad kivenni őket. Néhány hét múlva vissza kell menni az orvoshoz, hogy a változások miatt egy új illesztéket készítsenek. Tájékoztatást kapsz arról, hogy mire számíthatsz az Invisalign kezelésével, amikor a szakorvos megnézi az eddigi eredményeket. A kezelés befejezése után éjszakai rögzítőt lehet viselni, hogy megőrizd az eredményeket, hogy a fogaid szépek és egyenesek maradjanak.

 

Ha felkeltette érdeklődésed az Invisalign kezelés, tudj meg többet az eljárásról a fogszabályzás Budapest oldalon!
 
FelmérésekLegfrissebb cikkek


Hogyan válasszuk ki a megfelelő cateringet ennyi szolgáltató közül?
A rendezvények szervezése mindig kihívásokkal teli feladat, és egyik kulcsfontosságú eleme a megfelelő catering-szolgáltató kiválasztása. A jó catering nem csupán az étel minőségét jelenti, hanem az egész esemény hangulatát és sikerét is befolyásolhatja. Ebben a cikkben áttekintjük, hogyan választhatjuk ki a legmegfelelőbb catering-szolgáltatót a rendelkezésre álló sokféle lehetőség közül.
8 szokás, amivel több romantikát csempészhetsz az életetekbe az összeköltözést követően is
Az összeköltözés után a romantika fenntartása kulcsfontosságú a kapcsolat frissességének megőrzéséhez. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hatékony szokást, amelyek segítenek megerősíteni a köteléket és még romantikusabbá tehetik az életeteket az új közös otthonban.Az összeköltözés után a romantika fenntartása kulcsfontosságú a kapcsolat frissességének megőrzéséhez. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány hatékony szokást, amelyek segítenek megerősíteni a köteléket és még romantikusabbá tehetik az életeteket az új közös otthonban.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!