digitális marketing tippek; online marketing; online marketin tanácsadás; online marketing seo; online marketing tippek; online marketing keresőoptimalizálás

Főoldal > 5 ok, amiért a digitális marketing fontos a mai üzleti életben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért a digitális marketing fontos a mai üzleti életben


2023/03/31
NA

Laikus kifejezéssel a digitális marketing a reklámozás, a termékek értékesítése és az interneten keresztüli vásárlói visszajelzések megszerzésének eszköze. Korábban a marketingesek hagyományos kellékeket, például hirdetőtáblákat és televíziós/újsághirdetéseket használtak. Ezeket a kellékeket felváltották a videóhirdetések, a közösségi média posztok, a SEO marketing és az online reklámok, amelyek digitálisan jelennek meg az ügyfelek képernyőjén. Az újonnan feltalált marketingeszközök rendkívül hatásosak és költséghatékonyak. Íme öt ok, amiért a digitális marketing a modern marketing legjobb barátja

Online marketing tippek

1. Költséghatékony

A vállalkozás működtetése drága dolog. Érthető, ha egy vállalkozó vagy cégvezető habozik nagy összeget befektetni anélkül, hogy szilárd biztosítéka lenne a marketingtaktikába.  A hirdetések újracélzása, a kampányok nyomon követése/értékelése és módosítása, a pay-per-click hirdetés bevezetése és a közösségi média befolyásolóinak hasznosítása révén a digitális marketing a márka ismertségét alacsony költségvetéssel kecsegteti.

 

2. Nagy elérhetőség

A hagyományos beállításokkal ellentétben a digitális marketing stratégiák nem ismernek határokat és korlátokat. Ezek az új kor megközelítései digitális médiával elérhetik a földrajzi határokon túlmutató ügyfeleket. Az online marketing segít a márkáknak abban, hogy a megfelelő közönséget a megfelelő időben célozzák meg, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén és mikor görgetik a termékeket vagy szolgáltatásokat.  

3. Ügyfélbázis

Máté Balázs online marketing tanácsadó szerint a digitális marketing megfelelő eszköz az ügyfelek vonzására és megtartására. Több lépésből áll, mint például egy blog indítása, webináriumok vezetése, a közösségi média erejének kihasználása, a keresőoptimalizálás maximalizálása, társult programok létrehozása és az ügyfelek chatbotokkal/csevegésekkel való bevonása. Ezek a lépések segítenek a marketingeseknek azonosítani az ügyfelek igényeit, hogy a vállalatok ennek megfelelően módosíthassák termékeiket és szolgáltatásaikat.

 

4. Mérhető eredmények

A hagyományos üzleti stratégiákkal ellentétben az elsődleges bevételi forrásként digitális jelenléttel rendelkező márkák valós időben mérhetik az elérési arányokat. Az olyan eszközök, mint a SEO, a közösségi média és az e-mail marketing gyors és hatékony kommunikációs csatornákat hoznak létre az ügyfelekkel, ezáltal növelve az elérés valószínűségét.

 

5. Fokozott elkötelezettség

A kutatások kimutatták, hogy 2020-ban India okostelefon-penetrációja elérte az 54%-kot, ami a becslések szerint 2040-re 96%-ra fog növekedni. Mondani sem kell, hogy a mobiltelefonok manapság alapvető szükségletek, akár szakmai, akár személyes használatra. Napjainkban a márkák az okostelefonnal rendelkező vásárlókat célozzák meg, és felmérik online viselkedésüket, hogy megfelelő segítséget nyújthassanak. Ez a könnyű kommunikáció elősegíti az ügyfelekkel való fokozottabb szintű kapcsolattartást, ami a korábbi napokban hiányzott.
 
Elemzések Felmérések ForrásokLegfrissebb cikkek


5 ötlet az ételszállításhoz, hogy éttermed kiemelkedjen
Az élelmiszer csomagolás alulértékelt módja annak, hogy a vendégek emlékezzenek az éttermedre. Bár lehet, hogy ez nem tartozik a prioritások közé, létfontosságú lehet az éttermi márka megalapozottabbá tételéhez. Vess egy pillantást az alábbi élelmiszer kiszállítási csomagolási ötletekre, hogy különleges és kiemelkedő csomagolásokat készíts.
Hogyan lesz népszerű a hoteled 2023-ban? Minden a szállodaüzemeltetés alapjairól!
A szállodaüzemeltetés a szállodák, üdülőhelyek és egyéb szálláshelyek kezelésének művészete és tudománya. Ez magában foglalja a különféle műveletek felügyeletét, mint például a személyzet, a marketing, a pénzügyi menedzsment és a különböző vendégszolgáltatások, hogy biztosítsák a létesítmény zökkenőmentes és nyereséges működését. De hogyan is lesz mindettől népszerű a szállodád 2023-ban?
Mitől jó egy szlogen? – 3 elengedhetetlen tipp, hogy kitűnj a tömegből
A szlogenek gyorsan a márka identitásának fontos részévé válhatnak. Sok B2B márka esetében gyakran a szlogeneket látják először a felhasználók, amikor a cég kezdőlapjára kerülnek. Így tehát vállalkozóként tehát kritikus fontosságú, hogy megértsd, hogyan kell valóban működő szlogenet írni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mitől tud egy szlogen jó lenni és mi a különbség a szlogenek és a taglineok között (nem, ezek nem ugyanazok), és megmutatjuk, hogyan írhatsz felejthetetlen szlogent a mesterséges intelligencia segítségével a marketingben.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!