5 tipp a szép és egészséges bőrért

Főoldal > 5 tipp a szép és egészséges bőrért

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp a szép és egészséges bőrért


2021/06/21
Rékka

Ahhoz, hogy a bőrünk szép és egészséges legyen vagy maradjon, nem elég csupán a természetre bíznunk magunkat. Éppen ezért, elhoztuk nektek a legfontosabb bőrápolási, bőrvédelmi és bőrfiatalítási tippeket! Tartsd be őket, és maradj gyönyörű!

5 tipp a gyönyörű bőrért

Megfelelő fényvédelem

Az UV-sugárzás még felhősebb időben is megjelenik a Föld légkörében, a téli sízés, szánkózás helyszínein pedig ilyenkor is kifejezetten erős lehet a napsütés. Hát még nyáron! Vagyis a fényvédelem elengedhetetlen, és még abban a tévhitben sem ringathatjuk magunkat, hogy ha fényvédelemmel ellátott sminket viselünk, mindent megtettünk, amit a bőrünk megkíván.

A modern fényvédő készítményeknek egyaránt védeniük kell a bőrt az UVA és az UVB sugarakkal szemben, azonban úgy tűnik, ez már nem elég. A legújabb tudományos kutatások szerint létre kell hozni egy második védelmi vonalat is, amely véd az UV-sugárzás által kiváltott immunrendszer gyengítő hatás és a DNS-károsodás ellen is. Ezért a legújabb készítmények eleget tesznek a klasszikus követelményeknek, vagyis a bőr felszínén megkötik, vagy onnan visszaverik az UVA és UVB sugarakat, ugyanakkor tartalmaznak egy olyan sejtvédő faktort is (Ectoin), amely az említett két következményes probléma ellen vethető be.Szappan helyett használjunk arclemosót

A szappanos arcmosás nem csak a piszkot, de számos védő hatású olajat, és más természetes védőfaktort is eltávolít a bőrről. A túlzásba vitt zsírtalanítás pedig éppen faggyútermelésre ösztönzi a bőrt, ez viszont elősegíti a kiütések, pattanások és gyulladt mitesszerek megjelenését. Szappan helyett tehát érdemes megkeresni a bőrtípusunkhoz illő arclemosó készítményt, amelyek használata után hidratálóval tehetjük teljessé az ápolást.

A pattanásokat nem ajánlott házilag nyomkodni

Bár gyakran nehéz megállni a pattanások nyomkodását, de tudnunk kell, hogy a szakszerűtlen „tisztítás” az esetek nagy részében csak még mélyebbre juttatja a gennyet. Ennek következtében a gyulladás is mélyebb rétegekbe jut, és tovább terjed a bőr felszínén. Ezért aztán amint elmúlik az egyik pattanás, azonnal jelentkezik egy másik. Ha csak egy-egy bőrhibáról van szó, ajánlatos előbb felpuhítani, esetleg felgőzölni az arcbőrt, így könnyebben kitisztítható a pattanás. Amennyiben azonban komolyabb a helyzet, feltétlenül érdemes felkeresni a kozmetikust, illetve a bőrgyógyászt.

A legdrágább készítmények sem forgatják vissza az időt

A bőrfiatalítás terén sincsenek csodák, ma még nem ismert olyan készítmény, amelynek hatásfoka vetekedhetne egy plasztikai sebész eredményeivel. Ráadásul az olcsóbb termékek is nagyjából hasonló összetevőket tartalmaznak, mint az exkluzívak. Sokszor az egyébként kiváló minőségű termékeknél borsosan meg kell fizetni a márkanevet, a csomagolást, és a reklámkampányt. A legtöbb ránctalanító sem tünteti el a ráncokat, egyszerűen csak hidratálja a bőrt, teltebbé és ezért kissé simább megjelenésűvé teszi. Léteznek azonban valóban hasznos összetevők is, mint például a retinol és a tretinoin, amelyek bejutnak a bőrbe, és aktívan segítik a sejtképződést. Hatásuk abban áll, hogy regenerálják a sérült bőrsejteket és növelik a kollagén tartalmukat, valamint megelőzik a korai ráncképződést. Beválhatnak még a C-vitamin és antioxidáns tartalmú készítmények is, de mivel a szerkezetük nagyon gyorsan destabilizálódhat, nagyon nehéz megbízható készítményeket előállítani.

A legjobb, ha a megelőzésre fektetsz kellő hangsúlyt, és megfelelő hidratálással, odafigyeléssel gondoskodsz bőrödről. A Ceralbin hidratáló krém extra száraz bőrre és normál bőrre egyaránt használható, és a bőröd puha, selymes és ragyogó lesz!
Elemzések Felmérések Gazdaság Jövő PiacLegfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!