Kényeztető méregtelenítés

Főoldal > Kényeztető méregtelenítés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kényeztető méregtelenítés


2021/06/06
Rékka

A méregtelenítés nagyon fontos, egyaránt a testnek és léleknek. Az alábbiakban ehhez nyújtunk segítséget, íme néhány nagyszerű méregtelenítő, pihentető módszer!
A belső harmónia megteremtéséhez hozzátartozik a külsőnk ápolása is. Legyünk nők, vagy férfiak az ápoltság mindig jó közérzetet biztosít számunkra.

Melyek a legjobb méregtelenítő módszerek?

Az ülőfürdő

Európában a gyógyfürdők általában ülőfürdőként használtak. Pontosabban ez azt jelenti, hogy az emberek forró vízben ülnek, de a lábul hidegvízben van. Majd megfordítva.
A forró és hideg víz váltakozása erősíti a keringési rendszert és meggyorsítja a méreg kiválasztást. Ezt a kezelést lefekvés, illetve délutáni pihenés előtt érdemes végezni.

Otthoni kivitelezése a következő: vegyünk egy akkor tálat, amelybe bele is tudunk ülni. Készítsünk forró fürdőt, a tálat töltsük meg félig hideg vízzel. Tegyük a fürdőkád mellé. Jégkockát is tehetünk bele. Üljünk bele a kád forró vízbe, amely a köldökünkig érjen a kád peremén át lógassuk le a lábunkat a hideg vizes tálba. Maradjunk így 2 percig. Aztán amilyen gyorsan csak tudunk, forduljunk meg, váltsunk vizet. Ezt ismételjük meg még egyszer.Sós dörzsölőfürdő

A sós dörzsölés serkenti a bőrt és előmozdítja az izzadást. Ezáltal segíti a méregtelenítést. Cukorbetegség, szív, bőrprobléma esetén ne alkalmazzuk!

Kezelés menete: egy fél csésze durva tengeri sót tegyünk egy nagy tálba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy elég száraz massza legyen belőle.

Álljunk a kádba, zuhanytálcába vegyünk egy marék masszát és a lábunktól kezdve körkörös mozdulatokkal élénken, dörzsöljük be a bőrünkbe. Szükség szerint még több sós masszát vegyünk fel és borítsuk be az egész lábunkat vele. Ismételjük meg ezt a másik lábon is. Következik a karunk-hátunk, alhasunk és a mellkasunknál fejezzük be. Fontos, hogy a nők kerüljék el a melleiket. Miután z egész testünket beborítottuk sóval meleg vízzel öblítsük le a sót és törölközzünk szárazra.

Almaecet fürdő

A méregtelenítő, nyugataó fürdő segít visszaállítani bőrünk természetes pH-egyensúlyát és hatásos a viszkető, vagy háló bőrre. Kezelés menete: egy csészényi almaecetet adjuk meleg, de nem forró fürdővízhez. Áztassuk benne magunkat 15 percig, azután paskoljuk szárazra a bőrünket és menjünk egyenesen az ágyba.

Kényeztető szauna

De ha igazán hosszútávú pozitív változásra vágysz, az egyik leghatékonabb méregtelenítő módszer nem más, mint a szaunázás, ami egyszerre hat pozitívan a testre és lélekre, elmére egyaránt. Kerti szauna esetében pedig télen a hagyományos módon is megoldható a sokkterápia hűtő része, elegendő meghemperegni a hóban.
Felmérések JövőLegfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!