5 dolog, amit tudnod kell fogpótlás előtt- természetes hatást így lehet elérni fogpótlással

Főoldal > 5 dolog, amit tudnod kell fogpótlás előtt

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 dolog, amit tudnod kell fogpótlás előtt


2023/06/07
VN

Sokan, ha tehetné, messziről elkerülnék a fogorvosokat, pedig pont ez is lehet az oka annak, hogy annyi problémás, kihúzásra kényszerülő fog van, és sokszor szükség fogpótlásra. Alábbi cikkünkben megosztunk néhány fontos tudnivalót a fogpótlással kapcsolatban, amivel jobb, ha mindenki tisztában van, aki ilyen beavatkozás előtt áll.

Fogpótlás előtti tudnivalók

A fogpótlások teljesen természetesnek tűnhetnek

Az orvostudomány folyamatosan fejlődik, és ezzel együtt folyamatosan fejlődnek a fogorvosok által használt módszerek is. Napjainkban a fogpótlások, műfogsorok egyáltalán nem olyanok már, mint régebben, hanem teljesen természetes hatásúak, szinte észrevehetetlen, hogy nem igazi fogakról van szó. Olvass részleteket az esztétikus fogpótlás fajtáiról!

A fogpótlásokat, műfogsorokat naponta legalább kétszer tisztítani kell

Fontos, hogy a fogpótlást ugyanolyan gondosan és olyan gyakran kell tisztítani, mint a ténylege, természetes fogakat. Ezzel ugyanis csökkenthető a fogínygyulladás és a szájfertőzések kialakulásának esélye. Ezenkívül segít a szuvasodás leküzdésében, így csökkenti annak esélyét, hogy több fogat veszíts. Fontos, hogy az étkezések során felhalmozódott ételmaradékokat alaposan le kell távolítani a megfelelő eszközökkel. Kíméletesen, de alaposan kell bánni a fogkefével, tisztítópálcával, fogselyemmel, minden felületet meg kell tisztítani! Javasolt antibakteriális szájvízzel is öblögetni. 

Vannak olyan termékek, amik károsíthatják a fogpótlást

Fontos a fogpótlás, valamint a fogak alapos tisztítása, de az egyáltalán nem mindegy, hogy erre a célra milyen eszközöket használsz, ugyanis vannak olyan termékek, amik kifejezetten károsítják a pótlást, ezeket értelemszerűen kerülni kell! Ha puha bélésű műfogsorodvan, akkor olyan fogsortisztítót kell vásárolnod, amely különösen azt írja ki, hogy nem károsítja a fogsor bélését. A fogorvosok nem javasolják a fehérítő termékek használatát sem a fogpótlásokon. Az ilyen termékek általában gyengítik a fogsort, és károsodásnak teszik ki azokat. Ezenkívül a fehérítő termékek miatt előfordulhat, hogy a fogpótlások kevésbé hasonlítsanak a természetes fogakhoz. Amennyiben nem vagy biztos a dolgodban, abban, hogy mit használhatsz, és mit nem, keresd fel a fogorvosodat tanácsért!

 

A fogpótlásra vigyázni kell

A vörösbor és a koffeintartalmú termékek, például a kávé és a tea bevitelének korlátozásával nagymértékben csökkentheti a fogsor elszíneződésének valószínűségét. Ezek a termékek a természetes fogakra sincsenek jó hatással, ezért érdemes egy kis életmódváltás révén csökkenteni a bevitelüket.

 

A fogpótlásokkal rendszeresen kel fogorvoshoz menni

Még a műfogsorral is fogorvosi vizsgálatokra kell járni rendszeresen! Miért? Mert az idő múlásával az állcsontja megváltozik. Ez megváltoztathatja a fogsor illeszkedését, és új beállítást vagy újrafűzést igényelhet. Még mindig tele van a száj ínyekkel, amelyekre szintén vigyázni kell – mivel a kezeletlen fogínybetegség veszélyeztetheti egész szervezet egészségét.
 
MúltLegfrissebb cikkek


A nyári időszakban sem szabad elhanyagolni a céges programokat
A nyári időszak kiváló alkalom arra, hogy a céges rendezvények segítségével erősítsük a csapatszellemet, javítsuk az alkalmazottak közötti kommunikációt, és növeljük az elkötelezettséget a munkahely iránt. Egy szóval azért, mert nyár van, nem kell, hogy megálljon az élet, sőt, pörögjenek még inkább a céges események!
5 meggyőző érv, hogy miért szükséges a klíma az irodákban
A modern munkahelyi környezet számos kihívással szembesül, amelyek közül az egyik legfontosabb a megfelelő hőmérséklet biztosítása. Az irodai klímaberendezések már nem csak kényelmi szempontból fontosak, hanem esszenciális részei a produktív munkakörnyezetnek. Íme öt meggyőző érv, ami alátámasztja, hogy miért nélkülözhetetlen a klímaberendezés minden irodában.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!