Így ügyelj a fogaidra a karácsonyi dőzsölések közepette

Főoldal > Így ügyelj a fogaidra a karácsonyi dőzsölések közepette

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így ügyelj a fogaidra a karácsonyi dőzsölések közepette


2021/12/17
SFV

A karácsony szinte mindenki életében minden évben a hatalmas dőzsölések időszaka. Az egész napos evés-ivás azonban könnyedén kárt tehet a fogainkban. Mostani cikkünkben megmutatjuk, hogyan vigyázhatsz a fogaidra a folyamatos evészet közepette.

Egészséges fogak karácsonykor is

Ne egyél egész nap!


Ez nem azt jelenti, hogy nem ehetsz mindenből és nem ehetsz sokat, sokkalta inkább azt akarjuk ezzel mondani, hogy próbálj ne sok kicsi szakaszban enni, hanem inkább a főétkezésekkor kóstolj meg mindent! Hogy miért? Mert evéskor a szád savas környezetűvé válik, és ha folyamatosan eszel, a savak a fogaidat is roncsolják. Érdemes tehát inkább a kedvenc sütijeidet mondjuk ebéd után, desszertként elfogyasztani, nem pedig tízpercenként megeszegetned egy-egy falatot.


Óvatosan az alkohollal és a szénsavas üdítőkkel, gyümölcslevekkel!


A „gonosz” tényező itt is a sav, ráadásul az alkoholfogyasztás hatására a gyomrod sem zár teljes mértékben, így könnyen ébredhetsz refluxszal, és látszólag indokolatlan torokkaparással.
Igyál vizet!


Evés után, fogmosás után és lefekvés előtt mindenképp igyál vizet, és csakis azt! Így ugyanis leöblítheted a szájüregedből az egyébként nem oda illő dolgokat.


Evés után legalább fél órát várj a fogmosással!


Az a gondolat ugye nem is játszik, hogy a lakoma után nem mosol fogat?! Arra azonban mindenképp ügyelj, hogy az utolsó falat süti után és az utolsó korty üdítő után legalább fél órát várj a fogmosással, mert ha a száj evés által létrejött savas állapotában esel neki a fogaid eszeveszett dörzsölésének fogkefével, könnyen többet árthatsz, mint használsz.


Ne feledkezz meg a fogorvoslátogatásról!


Az új év új fogadalmakkal is jár, legyen hát az egyik fogadalmad, hogy a következő évben részt veszel fogászati kontrollon, mihelyst teheted, így megmentve fogaid a nagyobb problémáktól.
Ha Budapest közelében keresel fogorvost, válaszd a Lévai Dental fogászatát Törökbálinton, ahol elismert szakemberek a Te igényeidhez mérten találnak megoldást a problémádra!
 
Online marketingLegfrissebb cikkek


Miért gyulladt be az ínyem? - Házi praktikák fogínygyulladás ellen
Az ínygyulladás az ínybetegség (parodontális betegség) gyakori és enyhe formája, amely irritációt, bőrpírt és duzzanatot (gyulladást) okoz a fogínyben, az íny fogazat körüli részén. Fontos, hogy komolyan vegyük a fogínygyulladást, és azonnal kezeljük. Az ínygyulladás sokkal súlyosabb fogínybetegséghez, az úgynevezett parodontitiszhez és a fogak elvesztéséhez vezethet.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!