Ezért ne félj a szájsebésztől

Főoldal > Ezért nem kell félned a szájsebészettől

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért nem kell félned a szájsebészettől


2022/02/17
SFV

A szájsebészet szó hallatán a legtöbben megijednek – gyakran még jobban is, mint a fogorvostól. Mostani cikkünkben szeretnénk Nektek pontosan megmutatni, hogy mi történik a szájsebészeten. Garantáljuk, hogy a sorok végére Te sem fogsz már annyira félni tőle!

Ne félj a szájsebésztől!

A kezelések fájdalommentesek


Semmiképp sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szájsebészeten minden kezelés ha mással nem, akkor is legalább helyi érzéstelenítéssel történik, ennél fogva a páciens semmit nem érez az egészből – maximum minimális fájdalmat erős gyulladás esetén. Ettől tehát semmiképp nem érdemes tartanod. 


Nem minden esetben húznak fogat


A jó fogorvos nem akarja mindenáron kihúzni a fogad – éppen ellenkezőleg: a fogaid megmentésére törekszik, ezért fogmegmentő, konzerváló kezeléseket alkalmaz és csak akkor húzza, vagy műti ki a fogad, ha azt már esélytelen megmenteni. Ilyen megmentő kezelések a gyökérkezelés vagy a fogtömés is. Azért érdemes hallgatnod a dokira, ha ezeket javasolja, mert a saját, természetüknél fogva ott lévő fogaid tudják legjobban betölteni saját funkciójukat.
Foghúzás egyszerűen


Ha az eltávolítandó fog nem bonyolultan helyezkedik el a szájüregben, például egyszerű első fogakról van szó, amiket egyszerűen meg tud fogni a fogorvos, akkor a fogak eltávolítása egyszerű foghúzással történik.


Fogak eltávolítása a gyökerek szétválasztásával


Ha többgyökerű fogakról van szó, amiket nem lehet egyszerűen eltávolítani, akkor egy gyémánt fúró segítségével szétválasztják a gyökereket és egyenként távolítják el azokat.


Műtéti fogeltávolítás


Ha a fogak anatómialiag úgy helyezkednek el, vagy esetleg baleset következtében letörtek, ezáltal pedig fogóval nem lehet eltávolítani őket, akkor kerül sor szájsebészeti műtétre.


Egy jó szájsebész aranyat ér


Ha úgy gondolod, ideje ellátogatnod egy szájsebészeti klinikára, jó szívvel ajánljuk figyelmedbe a Móricz Dental-t, ahol garantáltan a legjobb kezekben leszel.
 
Jövő Online marketingLegfrissebb cikkek


Hol keress orvosokat? -Mutatjuk a legmodernebb felületeket
Hogyan lépj kapcsolatba sportorvosokkal? Mindenki számára a legelső és a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy megkérdezzük az ismerősünktől kit ajánl vagy beírjuk a Google keresőbe. Azonban a ma már sokkal egyszerűbb eszközünk van az orvosok felfedezésére és kutatására, ez a portál pedig az, ami mindennapi életünket is végigkíséri. Mutatjuk nektek miről is van szó.
Jelek, amik azt mutatják, hogy szükséged lehet műfogsorra
A jó hír az, hogy a fogak elvesztése nem egyik napról a másikra következik be. Sok beteg számára nem feltétlenül szükséges a fogsor használata, ha jó otthoni egészségügyi ellátást gyakorolnak, és rendszeres fogászati ellenőrzéseken vesznek részt. Íme azonban 8 jel, amely arra utal, hogy fogpótlásra lehet szükség a jövőbeni fogászati egészségügyi szükségleteidhez.
5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába
A szaunák nagyszerű források a test és a lélek egészségének megőrzéséhez. A hagyományos finn kultúra létfontosságú része, a beltéri és kültéri szaunákat ma már világszerte széles körben használják egészségügyi előnyeik miatt. Remek módja lehet egy mozgalmas nap befejezésének, kilábalni az edzés után, vagy minőségi szabadidő eltöltésére pusztán pihenéssel. Ha saját szaunahelyiség építését fontolgatod, egy kültéri szauna építése tökéletes megoldás lehet, és értékes kiegészítője lehet otthonodnak.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!