Ezért ne félj a szájsebésztől

Főoldal > Ezért nem kell félned a szájsebészettől

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért nem kell félned a szájsebészettől


2022/02/17
SFV

A szájsebészet szó hallatán a legtöbben megijednek – gyakran még jobban is, mint a fogorvostól. Mostani cikkünkben szeretnénk Nektek pontosan megmutatni, hogy mi történik a szájsebészeten. Garantáljuk, hogy a sorok végére Te sem fogsz már annyira félni tőle!

Ne félj a szájsebésztől!

A kezelések fájdalommentesek


Semmiképp sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a szájsebészeten minden kezelés ha mással nem, akkor is legalább helyi érzéstelenítéssel történik, ennél fogva a páciens semmit nem érez az egészből – maximum minimális fájdalmat erős gyulladás esetén. Ettől tehát semmiképp nem érdemes tartanod. 


Nem minden esetben húznak fogat


A jó fogorvos nem akarja mindenáron kihúzni a fogad – éppen ellenkezőleg: a fogaid megmentésére törekszik, ezért fogmegmentő, konzerváló kezeléseket alkalmaz és csak akkor húzza, vagy műti ki a fogad, ha azt már esélytelen megmenteni. Ilyen megmentő kezelések a gyökérkezelés vagy a fogtömés is. Azért érdemes hallgatnod a dokira, ha ezeket javasolja, mert a saját, természetüknél fogva ott lévő fogaid tudják legjobban betölteni saját funkciójukat.
Foghúzás egyszerűen


Ha az eltávolítandó fog nem bonyolultan helyezkedik el a szájüregben, például egyszerű első fogakról van szó, amiket egyszerűen meg tud fogni a fogorvos, akkor a fogak eltávolítása egyszerű foghúzással történik.


Fogak eltávolítása a gyökerek szétválasztásával


Ha többgyökerű fogakról van szó, amiket nem lehet egyszerűen eltávolítani, akkor egy gyémánt fúró segítségével szétválasztják a gyökereket és egyenként távolítják el azokat.


Műtéti fogeltávolítás


Ha a fogak anatómialiag úgy helyezkednek el, vagy esetleg baleset következtében letörtek, ezáltal pedig fogóval nem lehet eltávolítani őket, akkor kerül sor szájsebészeti műtétre.


Egy jó szájsebész aranyat ér


Ha úgy gondolod, ideje ellátogatnod egy szájsebészeti klinikára, jó szívvel ajánljuk figyelmedbe a Móricz Dental-t, ahol garantáltan a legjobb kezekben leszel.
 
Jövő Online marketingLegfrissebb cikkek


Így csökkentsd az élelmiszer pazarlást az éttermedben
Szerinted hány kiló élelmiszer kerül évente a szemétbe? És ebből mennyi keletkezik az élelmiszer-szolgáltatásban? Az éttermekben elkészített ételek 5–15 százalékát kidobják, a nyersanyagok esetében pedig akár 70 százalékos is lehet a veszteség. A hulladék 40%-ka éttermekből, élelmiszerboltokból és élelmiszer-szolgáltató cégektől származik. Az a tény, hogy ez a szám túl magas, természetesen nem vita tárgya. De hogyan segíthetsz te, mint vendéglős, hogy csökkentsd ezt a pazarlást? Íme 5 tipp, hogyan kerülheted el az ételpazarlást éttermedben, és hogyan takaríthatsz meg pénzt.
5 dolog, amit megtehetsz a fogkő kialakulása ellen
A fogkőről viszonylag sokszor esik szó nemcsak szakmai körökben, hanem a mindennapokban is. Nem véletlen, hiszen a fogkő egy gyakori probléma, ami sokféle fogászati betegségnek az elindítója. A megfelelő szájhigiénia megőrzésével sikeresen megszabadíthatjuk a szájüregünket a lepedéktől, és így megkímélhetjük fogainkat a fogkőtől. Lássuk milyen lépéseket tudunk tenni, hogy megelőzzük a fogkő kialakulását!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!