Csináltass te is kültéri szaunát; 5 ok a kültéri szauna érdekében; ezért építs kültéri szaunát; 5 ok a kültéri szauna előnyeiről

Főoldal > 5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába


2022/08/22
Szeder

A szaunák nagyszerű források a test és a lélek egészségének megőrzéséhez. A hagyományos finn kultúra létfontosságú része, a beltéri és kültéri szaunákat ma már világszerte széles körben használják egészségügyi előnyeik miatt. Remek módja lehet egy mozgalmas nap befejezésének, kilábalni az edzés után, vagy minőségi szabadidő eltöltésére pusztán pihenéssel. Ha saját szaunahelyiség építését fontolgatod, egy kültéri szauna építése tökéletes megoldás lehet, és értékes kiegészítője lehet otthonodnak.

a kültéri szauna előnyei

A kültéri szaunák több méretezési lehetőséget kínálnak

Nem minden ház rendelkezik megfelelő térrel, helyiségmérettel vagy szellőztetési követelményekkel a szauna elhelyezéséhez, különösen, ha nagy méretű szaunamodellt keresel. A kültéri szauna választása gyorsan megoldja ezeket a problémákat, mivel a kívánt szaunaméret testre szabható úgy, hogy beépíthető a kert vagy a hátsó udvar egy részébe, figyelembe véve a kényelmesen elhelyezni kívánt személyek számát.

Javítsd a medence területét, és növeld a medence szezonjának időtartamát

A kültéri szaunák sokoldalúak, és úgy is megtervezhetők és megépíthetők, hogy medenceházzal együtt is használhatók legyenek, így a medence egy teljes luxus wellness térré varázsolható. Segíthetnek az uszodahasználat meghosszabbításában is, mivel a szaunák egész évben élvezhetőek, így a szaunázás után a medencével hűsölhetsz és szabályozhatod a testhőmérsékletedet, ezzel lezárva a wellness-kezelést.Élvezd a magánéletet és a nyugalmat a házon kívül

A beltéri szauna azt a praktikus megoldást kínálja, hogy nem kell elhagyni a házat ahhoz, hogy belépj abba, de ha ugyanabban az épületben vagy, az azt jelentheti, hogy nem tudsz elszakadni attól, ami a házban történik. A kültéri szauna lehetőséget nyújt arra, hogy értékeljük az otthonokban zajló, megszokott zajtól távol eltöltött csöndes és békés időt, miközben élvezzük a természet nyugtató, szemet gyönyörködtető látványát.

Csökkentsd a stresszt és javítsd a hangulatod azáltal, hogy újra kapcsolatba kerülsz a természettel

A kültéri szaunák autentikusabb élményt nyújtanak a beltérihez képest, és emellett a természettel való érintkezés minden előnyét kínálják. Köztudott, hogy a természettel körülvett tevékenységek jótékony hatással vannak a testre, segítenek csökkenteni a stresszt, a szorongást, valamint javítja a hangulatot és a fókuszt. A szabadtéri szauna nagyszerű módja annak, hogy pihentető környezetet teremtsünk a természettel való kapcsolatteremtéshez. Akár egy kis hátsó udvarral rendelkező ingatlanban, akár egy tó vagy tenger melletti vidéki házban helyezzük el a szaunát, az a lehetőség, hogy egy kis zölddel körülvéve már nagyon pozitív hatással van a testre és a közérzetre adott.

Takaríts meg időt és pénzt, és növeld ingatlanod értékét

Ha kültéri szaunát építesz be otthonodba, akkor a hátsó udvart inkább személyes fürdőhelynek fogod érezni, mint egy szokásos szabadtéri területnek. Az egészségügyi előnyök mellett a kültéri szauna megakadályozhatja, hogy klubtagságra költekezz, és értékes időt takaríthatsz meg a szaunához vezető úton is, hiszen a sajátod csak néhány lépésnyire van.
FelmérésekLegfrissebb cikkek


Hol keress orvosokat? -Mutatjuk a legmodernebb felületeket
Hogyan lépj kapcsolatba sportorvosokkal? Mindenki számára a legelső és a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy megkérdezzük az ismerősünktől kit ajánl vagy beírjuk a Google keresőbe. Azonban a ma már sokkal egyszerűbb eszközünk van az orvosok felfedezésére és kutatására, ez a portál pedig az, ami mindennapi életünket is végigkíséri. Mutatjuk nektek miről is van szó.
Jelek, amik azt mutatják, hogy szükséged lehet műfogsorra
A jó hír az, hogy a fogak elvesztése nem egyik napról a másikra következik be. Sok beteg számára nem feltétlenül szükséges a fogsor használata, ha jó otthoni egészségügyi ellátást gyakorolnak, és rendszeres fogászati ellenőrzéseken vesznek részt. Íme azonban 8 jel, amely arra utal, hogy fogpótlásra lehet szükség a jövőbeni fogászati egészségügyi szükségleteidhez.
5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába
A szaunák nagyszerű források a test és a lélek egészségének megőrzéséhez. A hagyományos finn kultúra létfontosságú része, a beltéri és kültéri szaunákat ma már világszerte széles körben használják egészségügyi előnyeik miatt. Remek módja lehet egy mozgalmas nap befejezésének, kilábalni az edzés után, vagy minőségi szabadidő eltöltésére pusztán pihenéssel. Ha saját szaunahelyiség építését fontolgatod, egy kültéri szauna építése tökéletes megoldás lehet, és értékes kiegészítője lehet otthonodnak.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!