Tartsd be ezeket a szabályokat, hogy egészségesek legyenek a fogaid! Szájhigiénia tippek

Főoldal > Ha ezeket a szabályokat betartod, akkor egészségesek maradnak a fogaid!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ha ezeket a szabályokat betartod, akkor egészségesek maradnak a fogaid!


2022/06/09
GE.
Fogmosás

A napi kétszeri fogmosás segít távol tartani a szuvas fogakat

Ha megfelelően, legalább naponta kétszer fogat mos, eltávolítja a szuvasodást okozó lepedéket. A lepedék az a puha és ragadós anyag, amely az ételmaradékokból és a baktériumokból felhalmozódik a fogakon. A fogselyem napi használata eltávolítja a lepedéket a fogak közötti részekről, ahová a fogkefe nem jut el. A lepedék eltávolítása a fogakról segít megelőzni az ínybetegségeket is.

 A fogászati szűrővizsgálatok közé tartozik a szájüregi rákszűrés is

Amikor a rendszeres fogorvosi ellenőrzésre megy, a fogorvos és a higiénikus a szájüregi rák bármely jelét is kiszűri. Az Egyesült Államokban minden nap minden órájában meghal valaki szájüregi rákban.2 Ez a súlyos fogászati betegség, amely a szájat, az ajkakat vagy a torkot érinti, gyakran jól gyógyítható, ha korai stádiumban diagnosztizálják és kezelik.3 A szájüregi rák megelőzésének kulcstényezői a fogorvos rendszeres felkeresése a szűrővizsgálatokra és a dohányzás kerülése.

 

A fogíny (periodontális) betegség hatással van az Ön általános egészségére

A fogínybetegség a felnőttek fogvesztésének egyik fő oka, és összefüggésbe hozták a szívbetegséggel és a stroke-kal is.4 Ha korai stádiumban diagnosztizálják, az ínygyulladás kezelhető és visszafordítható. Ha a kezelés elmarad, a fogínybetegség súlyosabb és előrehaladottabb stádiuma, az úgynevezett parodontitis következhet, amely csontvesztéssel jár. A napi kétszeri fogmosás, a napi fogselyem használata, valamint a rendszeres fogászati ellenőrzés és tisztítás a legjobb megelőzés az ínybetegség ellen.

 

A fogászati tisztítások és szűrővizsgálatok rendkívül fontosak

A fogorvoshoz rendszeres ellenőrzésre és tisztításra járás az egyik legfontosabb tényező a jó szájhigiénia megőrzésében. A rendszeres szűrővizsgálatokkal megelőzhető a szuvasodás, a gyökérkezelés, a fogínybetegségek, a szájüregi rák és más fogászati betegségek. Ne várjon addig, amíg probléma merül fel, mielőtt felkeresi fogorvosát, segítsen megelőzni a problémákat, mielőtt azok bekövetkeznének.

 

A rossz lehelet lehet a fogászati probléma következménye

A tartósan rossz leheletű emberek körülbelül 85 százalékának fogászati probléma a hibás. Ha a rossz lehelet oka fogászati probléma, a szájvíz csak elfedni fogja a szagot, de nem gyógyítja meg. Ne szégyelljen beszélni fogorvosával, ők azért vannak, hogy segítsenek Önnek. A napi fogselyem használata és a napi kétszeri fog- és nyelvmosás nagymértékben csökkentheti, esetleg meg is szüntetheti a rossz leheletet.

 

A megfelelő táplálkozás fontos a jó fogászati egészséghez

Az üdítőitalokból és a nem tápláló élelmiszerekből származó cukrok egyesülnek a szánkban lévő baktériumokkal, amelyek savakat termelnek, amelyek megtámadják a fogzománcot. Ez szuvasodáshoz és ínybetegségekhez vezethet.

 A magas cukortartalmú italok és élelmiszerek korlátozása nagyban hozzájárulhat a jó fogászati egészség megőrzéséhez.

 

A fogászati problémák nem javulnak vagy múlnak el kezelés nélkül

Ha fogorvosa kezelési tervet ad Önnek az elvégzendő fogászati munkákra, akkor arra kell összpontosítania, hogy fogai minél hamarabb rendbe jöjjenek. Még a szuvas fogak is tovább nőnek. Ha elég nagyok ahhoz, hogy elérjék a fog idegét, akkor az egyetlen lehetőség a gyökérkezelés vagy a foghúzás lesz. Ha bármilyen probléma merülne fel, érdemes a legjobb szakemberekhez fordulni. Budapesti magán fogászat sok van az országban, viszont érdemes ebből is a legjobbat választani! A Móricz Dentálban bármikor készen állnak megbírkózni a különféle problémákkal!
Online marketingLegfrissebb cikkek


5 ötlet az ételszállításhoz, hogy éttermed kiemelkedjen
Az élelmiszer csomagolás alulértékelt módja annak, hogy a vendégek emlékezzenek az éttermedre. Bár lehet, hogy ez nem tartozik a prioritások közé, létfontosságú lehet az éttermi márka megalapozottabbá tételéhez. Vess egy pillantást az alábbi élelmiszer kiszállítási csomagolási ötletekre, hogy különleges és kiemelkedő csomagolásokat készíts.
Hogyan lesz népszerű a hoteled 2023-ban? Minden a szállodaüzemeltetés alapjairól!
A szállodaüzemeltetés a szállodák, üdülőhelyek és egyéb szálláshelyek kezelésének művészete és tudománya. Ez magában foglalja a különféle műveletek felügyeletét, mint például a személyzet, a marketing, a pénzügyi menedzsment és a különböző vendégszolgáltatások, hogy biztosítsák a létesítmény zökkenőmentes és nyereséges működését. De hogyan is lesz mindettől népszerű a szállodád 2023-ban?
Mitől jó egy szlogen? – 3 elengedhetetlen tipp, hogy kitűnj a tömegből
A szlogenek gyorsan a márka identitásának fontos részévé válhatnak. Sok B2B márka esetében gyakran a szlogeneket látják először a felhasználók, amikor a cég kezdőlapjára kerülnek. Így tehát vállalkozóként tehát kritikus fontosságú, hogy megértsd, hogyan kell valóban működő szlogenet írni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mitől tud egy szlogen jó lenni és mi a különbség a szlogenek és a taglineok között (nem, ezek nem ugyanazok), és megmutatjuk, hogyan írhatsz felejthetetlen szlogent a mesterséges intelligencia segítségével a marketingben.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!