Szuper ötletek a gyerekszobába

Főoldal > Szuper ötletek a gyerekszobába

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szuper ötletek a gyerekszobába


2021/05/18
Rékka

Te is szeretnéd, ha gyermeked élettere a lehető leginkább úgy lenne berendezve, hogy az ne csak a szórakozását, de az egészséges fejlődését is elősegítse? Alábbi cikkünkben hasznos ötleteket gyűjtöttünk össze, amiknek hasznát veheted a gyerekszoba tervezésekor!

Szuper ötletek a gyerekszobába

Temérdek energia? Itt a megoldás!

Rengeteg gyerek tele van energiával, mozgékonyak, felfedezik fel a világot. Ez megnehezíti a szülők mindennapjait, különösen a bezártsággal töltött időszakokban. Egy nagy trambulin vásárlás több szempontból is jó ötlet; egyfelől számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre, másfelől így kiadhatják azt a rengeteg felgyülemlett energiát, amit egyébként hangoskodással, veszekedéssel töltenének ki.

Éljen a kreatív tárolás!

Miért ne cseréljük le a régi tárolókat újra? Szerezzünk színes, tárolásra is alkalmas puffokat vagy újítsuk fel a játékos ládát, itt az idő lecserélni az elhasznált műanyag dobozokat valami olcsó és szép megoldásra. A nagy dobozokat helyezzük el a körbe a falak mentén, így megkönnyíthetjük a takarítást. Egy a kosarakkal kombinált pad kiváló választás egy kis hölgy szobájába, plusz ülő- és tároló helyet biztosít.

Dobjuk fel a tanuló sarkot!

A szülők ha tehetik új ruhákkal és írószerekkel készülnek a tanévkezdésre, de a tanulósarok és íróasztal rendszerint háttérbe szorul. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy egy kis izgalmat vigyünk az unalmas házi feladat készítésbe. Elég egy régi íróasztal, egy kis szín és néhány fogantyú (amiből bőven van választék), hogy feldobjuk egy kicsit. Olyan környezetet kell kialakítani, ahol gyermekünk jól érzi magát, egy külön zugot vagy íróasztalt, amit kedvére díszíthet vagy festegethet. 

Ennek a bájos tini szobának a dolgozósarka az ablak alá került. A fényes és kecses íróasztal a pink székkel sokféle stílusú szobában jól mutat, míg az íróasztalon elhelyezett szövet kosarak tökéletesek azoknak a dolgoknak, amik jók ha mindig kéznél vannak. 

Elő a könyvespolcokkal!

A könyvek érdekesebbé teszik a szobát, nem is beszélve arról, aki benne lakik. Ami ennél is fontosabb az a plusz tárolási lehetőség a játékoknak, csecsebecséknek és babáknak. 
Ezek a könyvespolcok egyszerre több funkciót is ellátnak. A vesszőből font kosarak olyan apróságok, amik stílust adnak a térnek, és elrejtik a rendetlenséget is.

Régi bútor új köntösben

Bármilyen bútordarabot ál lehet alakítani egy új festéssel és néhány színes fogantyúval. Még egy agyon díszített régi tálalóból is lehet a helyiség legérdekesebb darabja. Ez egy pénztárca kíméló megoldás, és lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek saját maguk dönthessenek a szobájuk berendezéséről. Ők élnek ott, játszanak nap, mint nap, miért ne legyen ez egy különleges hely, ami pont olyan, mint ők?

Mennyire szereted? Mondd el!

Sok módon kifejezhetjük szeretetünket gyermekünk iránt, a legegyszerűbb ha szavakkal mondjuk el. Rajztábla, faliképek és festmények vagy akár a bekeretezett üdvözlő lapok eszközként szolgálnak arra, hogy kedvenc idézetünket, gondolatainkat és érzéseinket becsempésszük a szobájukba. 

Végül, de nem utolsó sorban ha már megalkottuk a tökéletes gyerekszobát, törekedjünk rá, hogy töltsük meg élettel, legyen története, és legyen közös története benne szülőnek és gyermeknek egyaránt. 
Bevételek Felmérések Jövő Kiadások PénzLegfrissebb cikkek


Mitől lesz tökéletes a mosoly, és hogyan lehet a tiéd is az? Most eláruljuk!
Te is csodálod, hogy a fotómodellek és a filmsztárok hogyan tudnak mindig ragyogni a fotókon és hogyan lehet mindőjüknek tökéletes mosolya? Úgy gondolod, hogy számodra ez úgysem marad más, mint puszta álom, mert menthetetlenek a fogaid? Olvasd el tippjeinket és szerezd vissza a reményt!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!