Mihez kezdj, ha száraz bőröd? Mostani cikkünkben mutatjuk, hogyan kezeld

Főoldal > Száraz a bőröm – mit lehet ilyenkor tenni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Száraz a bőröm – mit lehet ilyenkor tenni?


2021/09/27
TK

A száraz bőr gyakori probléma – mely az őszi időszakban talán még kellemetlenebb. Esetében bőrünk különleges és rendszeres ápolást igényel – mutatjuk, mit tehetsz amennyiben bőrszárazságban szenvedsz.

Száraz bőröm

A száraz bőr helyreállítása sosem egyszerű feladat – sokkal több figyelmet és gondoskodást igényel, mint amire gondolnál. Mint mindennél itt is fontos a bőrszárazság megelőzésére is nagyobb hangsúlyt fektetni. 


Mitől is alakulthat ki?


Mint minden problémánál, a bőrszárazságnál is érdemes először azt kivizsgálni, hogy mitől alakult ki a probléma.
A bőrszárazságnak sok kiváltó oka lehet. Okozhatja példának okáért az, hogy hazánkban a legtöbb helyen a víz kemény, így tusolás után is kellemetlen érzést fedezhetünk fel bőrünkön, hiszen a fürdés alatt is szárazzá válhat bőrünk felülete. 


Az őszi időjárás kapcsán a hirtelen lehűlt levegő, az erősödő széllökések is könnyedén kellemetlenségeket okozhatnak bőröd kapcsán. Ilyen esetekben érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megfelelő hidratálásra, ezzel is csökkentve az esélyt, hogy kialakuljon bármilyen probléma.


Fontos ugyanakkor azt is kiemelni, hogy vannak esetek, amikor a bőrszárazság hátterében egy komolyabb betegség állhat – ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni.


Mit lehet tenni, ha száraz bőröd?


Amennyiben már megfogalmazódott benned a „száraz a bőröm, ilyenkor mit lehet tenni?” kérdés, íme, a válasz!


Amennyiben nem külső tényező miatt alakult ki a probléma, akkor fontos tudni, hogy sok esetben a kevés folyadékbevitel is kiváltó oka lehet száraz bőrödnek. Tudnod kell, hogy amennyiben szeretnéd, hogy bőröd rugalmas maradjon, akkor ahhoz szükséges a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása.


Mindemellett, ha szeretnél biztosra menni, hogy bőröd nem lesz dehidratált, akkor a megfelelő folyadékpótlás mellett érdemes egy számodra tökéletes hidratáló krémet is használnod.


A Ceralbin gyógyszergyári minőségű, természetes alapanyagú termékcsaládja a legtöbb bőr számára megfelelő hidratálást, ápolást biztosít.
 
UtazásLegfrissebb cikkek


Ezek a hírességek erre a csodaeszközre esküdnek: fiatalon tartja őket!
A méregtelenítéstől a fogyást segítő hatásán át egészen a bőrfeszesítő képességért rengeteg sztár imádja ezt a csodaszert, ami nem más, mint a szauna. Évtizedek óta hirdetik a sztárok, hogy fantasztikus hatással rendelkezik a szaunázás és rengeteg előnye van, mutatjuk!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!