Mihez kezdj, ha száraz bőröd? Mostani cikkünkben mutatjuk, hogyan kezeld

Főoldal > Száraz a bőröm – mit lehet ilyenkor tenni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Száraz a bőröm – mit lehet ilyenkor tenni?


2021/09/27
TK

A száraz bőr gyakori probléma – mely az őszi időszakban talán még kellemetlenebb. Esetében bőrünk különleges és rendszeres ápolást igényel – mutatjuk, mit tehetsz amennyiben bőrszárazságban szenvedsz.

Száraz bőröm

A száraz bőr helyreállítása sosem egyszerű feladat – sokkal több figyelmet és gondoskodást igényel, mint amire gondolnál. Mint mindennél itt is fontos a bőrszárazság megelőzésére is nagyobb hangsúlyt fektetni. 


Mitől is alakulthat ki?


Mint minden problémánál, a bőrszárazságnál is érdemes először azt kivizsgálni, hogy mitől alakult ki a probléma.
A bőrszárazságnak sok kiváltó oka lehet. Okozhatja példának okáért az, hogy hazánkban a legtöbb helyen a víz kemény, így tusolás után is kellemetlen érzést fedezhetünk fel bőrünkön, hiszen a fürdés alatt is szárazzá válhat bőrünk felülete. 


Az őszi időjárás kapcsán a hirtelen lehűlt levegő, az erősödő széllökések is könnyedén kellemetlenségeket okozhatnak bőröd kapcsán. Ilyen esetekben érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megfelelő hidratálásra, ezzel is csökkentve az esélyt, hogy kialakuljon bármilyen probléma.


Fontos ugyanakkor azt is kiemelni, hogy vannak esetek, amikor a bőrszárazság hátterében egy komolyabb betegség állhat – ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni.


Mit lehet tenni, ha száraz bőröd?


Amennyiben már megfogalmazódott benned a „száraz a bőröm, ilyenkor mit lehet tenni?” kérdés, íme, a válasz!


Amennyiben nem külső tényező miatt alakult ki a probléma, akkor fontos tudni, hogy sok esetben a kevés folyadékbevitel is kiváltó oka lehet száraz bőrödnek. Tudnod kell, hogy amennyiben szeretnéd, hogy bőröd rugalmas maradjon, akkor ahhoz szükséges a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása.


Mindemellett, ha szeretnél biztosra menni, hogy bőröd nem lesz dehidratált, akkor a megfelelő folyadékpótlás mellett érdemes egy számodra tökéletes hidratáló krémet is használnod.


A Ceralbin gyógyszergyári minőségű, természetes alapanyagú termékcsaládja a legtöbb bőr számára megfelelő hidratálást, ápolást biztosít.
 
UtazásLegfrissebb cikkek


Miért érdemes egy gömbsúlyt használnod edzéseid során?
A gömbsúly, vagy más néven kettlebell egyre elterjedtebb eszköznek számít, melyet előszeretettel használnak az emberek edzéseik során, ugyanis rendkívül sok jótékony hatása van szervezetünkre nézve. Alábbi cikkünkből tudj meg Te is mindent a gömbsúly kapcsán!
Hogyan lehetséges a bőrpirosság kezelése? Így ápold bőrödet a téli hónapokban
Minden évszakban fontos, hogy megfelelően odafigyelj bőrápolásodra. A hidegebb hónapok beköszöntével ugyanakkor talán ez még jelentősebbé válik, hiszen gyakran találkozhatunk bőrpirossággal. Alábbi cikkünkben tudd meg, hogyan érdemes ezt kezelni!
A fogszabályozásról – nem csak gyerekeknek
Mikortól és meddig érdemes szabályoztatni a fogakat? Miért van különös jelentősége a szájhigiéniának a fogszabályzás során? Ezekre a kérdésekre válaszolt dr. Ameri Sahar, az Oxygen Medical fogszakorvosa, esztétikai fogászati specialista.