Mihez kezdj, ha száraz bőröd? Mostani cikkünkben mutatjuk, hogyan kezeld

Főoldal > Száraz a bőröm – mit lehet ilyenkor tenni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Száraz a bőröm – mit lehet ilyenkor tenni?


2021/09/27
TK

A száraz bőr gyakori probléma – mely az őszi időszakban talán még kellemetlenebb. Esetében bőrünk különleges és rendszeres ápolást igényel – mutatjuk, mit tehetsz amennyiben bőrszárazságban szenvedsz.

Száraz bőröm

A száraz bőr helyreállítása sosem egyszerű feladat – sokkal több figyelmet és gondoskodást igényel, mint amire gondolnál. Mint mindennél itt is fontos a bőrszárazság megelőzésére is nagyobb hangsúlyt fektetni. 


Mitől is alakulthat ki?


Mint minden problémánál, a bőrszárazságnál is érdemes először azt kivizsgálni, hogy mitől alakult ki a probléma.
A bőrszárazságnak sok kiváltó oka lehet. Okozhatja példának okáért az, hogy hazánkban a legtöbb helyen a víz kemény, így tusolás után is kellemetlen érzést fedezhetünk fel bőrünkön, hiszen a fürdés alatt is szárazzá válhat bőrünk felülete. 


Az őszi időjárás kapcsán a hirtelen lehűlt levegő, az erősödő széllökések is könnyedén kellemetlenségeket okozhatnak bőröd kapcsán. Ilyen esetekben érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megfelelő hidratálásra, ezzel is csökkentve az esélyt, hogy kialakuljon bármilyen probléma.


Fontos ugyanakkor azt is kiemelni, hogy vannak esetek, amikor a bőrszárazság hátterében egy komolyabb betegség állhat – ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni.


Mit lehet tenni, ha száraz bőröd?


Amennyiben már megfogalmazódott benned a „száraz a bőröm, ilyenkor mit lehet tenni?” kérdés, íme, a válasz!


Amennyiben nem külső tényező miatt alakult ki a probléma, akkor fontos tudni, hogy sok esetben a kevés folyadékbevitel is kiváltó oka lehet száraz bőrödnek. Tudnod kell, hogy amennyiben szeretnéd, hogy bőröd rugalmas maradjon, akkor ahhoz szükséges a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása.


Mindemellett, ha szeretnél biztosra menni, hogy bőröd nem lesz dehidratált, akkor a megfelelő folyadékpótlás mellett érdemes egy számodra tökéletes hidratáló krémet is használnod.


A Ceralbin gyógyszergyári minőségű, természetes alapanyagú termékcsaládja a legtöbb bőr számára megfelelő hidratálást, ápolást biztosít.
 
UtazásLegfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!