3 tökéletes őszi balatoni kirándulóhely egy kiadós sétához

Főoldal > 3 tökéletes őszi balatoni kirándulóhely

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 tökéletes őszi balatoni kirándulóhely


2022/08/10
VN

A Balaton Riviéra…minden bizonnyal te is dalra fakadtál, vagy legalább is magadban dúdolod az ismert dallamot. De arra gondoltál már, hogy az egyébként főleg nyáron népszerű üdülőhelyet érdemes lehet ősszel is felkeresni, strandolni ugyan már nem lehet ilyenkor, bár az indián nyár tartogathat meglepetéseket, de a sok-sok csodás helyet sokszínű ruhába öltözve megcsodálni igen! 

Top 3 őszi balatoni kirándulóhely

Siófok Jókai Park őzzel

Siófok nyaranta igen népszerű kirándulóhely, fogadjunk, hogy te is fordultál már meg itt! A legnagyobb parkját sem érdemes kihagyni, ha már erre jár az ember, különösen nem ősszel, hiszen ilyenkor annyira, de annyira szép minden. A legtöbb étterem még nyitva van ilyen tájt, a park pedig minden eddiginél csodásabb. A történelemkönyvek szerint annak idején híres lóversenypálya állt, ami még különlegesebbé teszi a helyet. Színes falevelekre, csendre, és békére számíthatsz, ha erre veszed az irányt. Van egy kellemes tavacska is, sőt japán-, és angolkert is. Nem is olyan távol a város zajától, egy csipetnyi béke, egy csipetnyi különlegesség, egy csipetnyi romantika. A gyerekeket játszótér is várja.

 Balatonfüred Tagore sétány ősszel

Egy másik kihagyhatatlan hely ősszel, ami szintén nagy népszerűségnek örvend nyaranta is, de ősszel az igazén szép csak a híres neves füredi Tagore sétány. A hangulatos Balaton parti sétányt nem véletlenül kedvelik annyira, igazából nemcsak a hatalmas lombos fák árnyéka, hanem a semmihez sem fogható hangulata az, ami miatt annyi nyaraló nagy kedvence lett ez a közel egy kilométeres útszakasz. híres hindu költőről, Rabindranath Tagore-ról kapta a nevét, miért? Még 1926-ben a balatonfüredi szanatóriumban találta meg gyógyulása kulcsát, hálája jeléül pedig fát ültetett ide. Ősszel valami csodaszép látvány! A híres fa előtt 1956-ban egy indiai delegáció felavatott egy mellszobrot, amely ma a szívkórházban található. Rengeteg híresség kedvenc helye volt ez a sétány a történelem folyamán is, írók, költők, színészek tették itt tiszteletüket. Tehát, ha itt járunk, akkor a nyomaikat taposhassuk. 

 

Fonyód panoráma sétánya ősszel

Még a nevében is benne van? Meseszép itt a panoráma. Fonyód egyébként is a déli part legnépszerűbb helye, szerinted véletlen lenne? Úgy tartják, hogy Fonyódról látható a Balaton legszebb panorámája. ennek felfedezéséhez mi a Szaplonczay sétányt ajánljuk! Nemcsak a Balaton ezer kékjét csodálhatod meg, hanem a páratlan szépségű fonyódi villasort is! Emléktáblákat, szobrokat is jócskán találhatsz! 

 

Szeretnéd felfedezni az őszi Balatoni tájakat? Akkor ez a vidéki wellness szálloda tökéletes választás lesz, ami a Balaton-felvidék szívében, és egyben kellős közepében található!TurizmusmarketingLegfrissebb cikkek


Miért gyulladt be az ínyem? - Házi praktikák fogínygyulladás ellen
Az ínygyulladás az ínybetegség (parodontális betegség) gyakori és enyhe formája, amely irritációt, bőrpírt és duzzanatot (gyulladást) okoz a fogínyben, az íny fogazat körüli részén. Fontos, hogy komolyan vegyük a fogínygyulladást, és azonnal kezeljük. Az ínygyulladás sokkal súlyosabb fogínybetegséghez, az úgynevezett parodontitiszhez és a fogak elvesztéséhez vezethet.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!