Ne halogasd a bölcsességfoghúzást

Főoldal > Miért ne halogasd a bölcsességfog eltávolítást?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért ne halogasd a bölcsességfog eltávolítást?


2021/04/14
Puskás Rékka

A bölcsességfogát 10 emberből 8-nak ki kell húzni, nagyon ritka az, hogy ez a fog jó irányba nőjön és legyen elegendő helye is. Ha ezek a kritériumok nem teljesülnek, akkor következik a bölcsességfog eltávolítása. Ennek hiányában ugyanis később súlyos problémák, következmények, tünetek, jelentkezhetnek, ezek pedig akár később az őrlőfogak elvesztéséhez is vezethetnek.

Ne halogasd a bölcsességfoghúzást!

Több idő, több gyötrelem

 

Fogorvoshoz senki se szeret járni. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy a fogászati problémák esetében fokozottan igaz, hogy minél tovább halogatod, annál nagyobb lesz a probléma és a fájdalom is. A fogfájás nem múlik el magától, a fájdalom megszüntetésének egyetlen lehetséges módja a fog meggyógyítása fogorvosi kezelés által. Minél tovább kínlódsz, minél tovább halogatod a fogorvos meglátogatását, annál jobban fogsz szenvedni.  A bölcsességfogak esetében már gyakran azelőtt javasolni szokták az eltávolítást, hogy a fog gyökeret eresztene. Ha rossz irányba nő a bölcsességfog, és nem távolítják el időben, akkor az megtolja az egész fogsort, és ez nemcsak kerítés fogakhoz, hanem funkcióbeli deformitáshoz is vezet. A PureDental egy szájsebészet Budapest szívében, ahol fájdalommentesen és gyorsan távolítják el a bölcsességfogat. 

Más fogakat is károsíthat

 

Jobb esetben csak meg tolja, kicsit elferdült így az előtte lévő fogakat, rosszabb esetben a hetes fog foggyökerét úgy meg tudja nyomni, hogy annak fog gyökere elhal, a fogat pedig el kell távolítani. De az sem ritka, hogy a szépen előbújó nyolcas fog, egészen egyszerűen letöri az előtte álló fog valamely részét.

 

Nagyobb a szuvasodás és más problémák kialakulásának veszélye

 

A városi civilizáció kialakulásával, az ételek hőkezelésével és az életmódunk, életszínvonalunk nagymértékű növekedésével bizonyos evolúciós változások is végbe mentek rajtunk. Az egyik ilyen, hogy míg régen a nyers hús megrágása céljából szükség volt a 8. fogra. Ma azonban ez már csak egy elcsökevényesedett szerv és egészen egyszerűen nincs elegendő hely az állcsontban a 8. fognak.

 

Ebből fakadóan, ha mégis kinő, akkor nagyon szorosan fognak ott állni a fogak. A szorosan álló fogak kiváló táptalajt nyújtanak a fogszuvasodásnak, sőt a fogszuvasodás továbbterjedését is nagymértékben könnyíti az, hogy a bölcsességfog igen nehezen elérhető helyen van hátul, az őrlőfogak pedig szorosan egymás mellett.
Elemzések Felmérések Gazdaság Jövő PénzLegfrissebb cikkek


Ezek a hírességek erre a csodaeszközre esküdnek: fiatalon tartja őket!
A méregtelenítéstől a fogyást segítő hatásán át egészen a bőrfeszesítő képességért rengeteg sztár imádja ezt a csodaszert, ami nem más, mint a szauna. Évtizedek óta hirdetik a sztárok, hogy fantasztikus hatással rendelkezik a szaunázás és rengeteg előnye van, mutatjuk!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!