Így ints búcsút az izgulásnak!

Főoldal > Lámpalázas vagy? Így küzdd le!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lámpalázas vagy? Így küzdd le!


2022/04/25
SFV

A lámpaláz, az izgalom bizony sokaknak fejfájást, gyomorideget okoz. Úgy tartják, a gyakorlat orvosolja ezt, azonban addig el is kell jutni valahogyan. Mutatjuk, hogyan küzdd le a rettegést!

Lámpaláz

Te tudod a legjobban


Amikor kiállsz megtartani egy előadást, vagy épp vizsgázol, jusson eszedbe az, hogy Te vagy az egyetlen, aki tudod, hogy mi van a fejedben és mit akarsz elmondani! Vizsgák esetében ezt elhinni picit nehezebb, hiszen a vizsgáztatók szaktudása jó esetben sokkal nagyobb mint a tiéd. Azt azonban ilyen esetekben is érdemes szem előtt tartanod, hogy olyan dolog ne jöjjön ki a szádon, amit Te magad sem értesz, mert az csak rontja a helyzeted, ha belekavarodsz. A tanulásnál tehát itt is inkább több megértésre, mintsem fölösleges infók megtanulására érdemes fókuszálnod.


Legyen mankód


Előadások esetében könnyebb dolgod van, hiszen a legtöbbször lehetőséged van prezentációt készíteni. Erre érdemes egy olyan vetítést összeállítanod, ami Neked jegyzet, és ha Te azt logikusan le tudod követni, akkor nagy valószínűséggel a közönségednek is segítségére lesz. Vizsgák esetében erre jó, ha összeszedsz néhány kulcsszót és vizuálisan átlátható és maradandó jegyzetet készítesz.
Tipp: Ha az izgulásod fizikálisan is megnyilvánul, akkor nem szégyen előadásoknál azt kérned, hogy a lelki megnyugvásod érdekében egy szék hagy legyen mögötted, vagy melletted arra az esetre, ha túlzottan remegne a lábad, vagy az ájulás kerülgetne.
Legyen magabiztos a megjelenésed


És ehhez nem csak az tartozik hozzá, hogy elhidd magadról, hogy tudod, hanem az is, hogy megjelenésedben is készülj rá az előadásra! Ha Te úgy érzed, jól nézel ki, akkor az az előadásod színvonalához is hozzáad majd. Ha alapvető külső tulajdonságaiddal nem avgy megelégedve, akkor egy szépen eltalált smink, haj, vagy egy kicsinosított mosoly sokat segíthet. Ehhez persze szükséged van egy jó fogorvosra, ha pedig még nem találtál, bátran ajánljuk figyelmedbe a szájsebészetet Budapesten!
 
Közösségi média marketing PiacLegfrissebb cikkek


3 tökéletes őszi balatoni kirándulóhely
A Balaton Riviéra…minden bizonnyal te is dalra fakadtál, vagy legalább is magadban dúdolod az ismert dallamot. De arra gondoltál már, hogy az egyébként főleg nyáron népszerű üdülőhelyet érdemes lehet ősszel is felkeresni, strandolni ugyan már nem lehet ilyenkor, bár az indián nyár tartogathat meglepetéseket, de a sok-sok csodás helyet sokszínű ruhába öltözve megcsodálni igen! 
Az infra szauna 5 legnagyobb előnye- ezért kellene neked is szaunáznod
Milyen előnyei vannak az infra szauna használatának? Mi a jó abban, ha rendszeresen a meleg levegőn ücsörögsz egy kicsit egy ilyen dobozban az infra fények alatt? Mutatjuk az infra szaunák lenyűgöző hatásait, amik miatt neked is meg kellene fontolnod, hogy elkezdj szaunázni!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!