Szuper tippek - így használd ki a nyár utolsó meleg, napsütötte napjait

Főoldal > Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!


2021/09/30
TK

Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!

Kirándulás

Amennyiben kirándulást tervezel, kétségtelen, hogy érdemes a Budai Várnegyedbe is ellátogatnod, ami elegáns stílusával, varázslatos panorámájával, illetve mesés épületeivel az egyik legkedveltebb turisztikai látványosságnak számít fővárosunkban.


De merre is érdemes elindulni?


Amennyiben kulturális programokban gondolkozol, a Budai Várnegyed számos lehetőséget kínál – itt található meg ugyanis a Magyar Nemzeti Galéria a Budavári Palota fő szárnyában, ami a Duna felőli oldalról nyílik majd. Itt megtekintheted a magyar letelepedéstől kezdve a gótikus, reneszánsz és barokk időszakokon át egészen a XX. századig a legjelentősebb magyar szobrászati és festészeti alkotásokat.
Amennyiben nem rajongsz túlzottan a művészetért, akkor pedig vár a Budapesti Történeti Múzeum a Budavári Palota déli szárnyában – itt hazánk történelmi ereklyéit őrzik.


Romantikus séták helyszíne


Amennyiben csak sétálni szeretnénk az utolsó meleg napsugarak ölelésében, akkor a Mátyás-templom mögött elindulva egészen a Halászbástyáig juthatunk, ahonnan leírhatatlan panoráma tárul majd szemeink elé a Dunára és a szemközti városrészre.


Utánozhatatlan gasztronómiai élmény


Amennyiben kirándulásunk során megéheznénk, akkor számos helyen megállhatunk – az éttermek a Budai Várban számos jellegűek lehetnek, így biztosan megtalálod közöttük majd azt, ami ízlésednek megfelel. A palettájuk rendkívül színes lesz majd – akadnak közöttük diszkrétebbek, ahol a romantika szinte garantál, de akadnak olyan is, amik már egy vagányabb, nyüzsgőbb környezetet fognak biztosítani, de egy dologban megegyeznek – elfogyasztott fogásainkban ízvilágában semmiképpen sem fogunk csalódni!
 
Turizmus TurizmusmarketingLegfrissebb cikkek


3 hasznos tanács a szaunázáshoz, amit még lehet, hogy nem hallottál
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szaunázás, ami nem meglepő, hiszen amellett, hogy ez egy nagyon kellemes kikapcsolódás, remek lehetőség egy kis együtt töltött minőségi időre, megannyi pozitív hatása is van a szervezetre.  Azonban van néhány fontos szabály, amit érdemes megfogadni, hogy tényleg maximálisan élvezetes és hasznos is legyen a szaunázás.
Használj Te is step padot – mutatjuk, miért
Mindenki az egészséges életmódra törekszik, melyben nem csak egy kiegyensúlyozott étrendnek, illetve a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásnak kell megjelennie, de a rendszeres testmozgásnak is. Amennyiben ugyanakkor nem szeretnénk sportemberek lenni, csupán csak formában tartanánk magunkat, érdemes az aerobic felé fordulni, amihez pedig mindig jól jön egy step pad.
Érdemes magánfogorvosi kezelésre menni? Most kiderül!
Sokan bajban vannak, amikor fogászati kezelésre kerül a sor – érdemes magán úton szakembert keresni vagy elég lenne, ha csupán a körzeti orvosunkat meglátogatjuk? Alábbi cikkünkben nézzük meg, melyiket érdemes inkább választani.