Tippek évfordulós buli szervezéséhez - Házassági évforduló szervezés

Főoldal > Hogyan tervezzünk meg egy évfordulós bulit lépésről- lépésre

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hogyan tervezzünk meg egy évfordulós bulit lépésről- lépésre


2022/10/08
ZH

Akár tízéves évfordulós bulit tervezel barátaidnak, akár gyémánt házassági évfordulós bulit a szüleidnek, az évfordulós bulik megszervezése nagyszerű módja annak, hogy megtiszteljük egy pár együtt töltött idejét. Az évfordulós bulik nemcsak abban segítik a házaspárt, hogy ápolja a házasságukat, hanem a szeretteiknek is lehetőséget adnak arra, hogy tudatják a párral, milyen nagy hatással volt a kapcsolatuk a körülöttük élőkre. Egy évfordulós buli megszervezése bonyolultnak tűnhet, de az alábbiakban bemutatjuk az összes fontos lépést a jubileumi buli megtervezéséhez.

házassági évforduló szervezése

Így szervezzünk meg egy évfordulós bulit!

 

Most segítünk neked az évfordulós buli megszervezésében, csupán arra kell ügyelned, hogy az alábbi lépésekből ne hagyj ki semmit a szervezés során! 

 

 

1.    lépés: Tűzd ki a dátumot és az időt


A jubileumi buli megtervezésének első lépése az ünneplés dátumának és időpontjának meghatározása. Mindig olyan buli időpontot válasszunk, amely közel esik a pár tényleges évfordulójához, és a dátumot néhány hónappal előre tűzzük ki, hogy elegendő időnk legyen a buli megtervezésére. Ha a buli nagyon formális, akkor érdemes megfontolni a dátum négy-öt hónappal korábban történő kitűzését, valamint a meghívók elküldését, hogy szeretteink megszervezzék az utazást és a szállást, ha a városon kívülről utaznak.

Ha egy házaspár partiját szervezed, konzultálj velük, hogy melyik időpont felel meg a legjobban az időbeosztásuknak. Ha a házaspár maga tervezi a bulit, akkor gyermekeikkel és a távolról utazó közeli családtagokkal ellenőrizniük kell a leendő randevúzást. Ugyanilyen fontos figyelembe venni a jubileumi buli időpontját is, hiszen egy nappali bulinak egészen más hangulata lesz, mint egy esti bulinak.

 

 

 

2.    lépés: Válassz egy helyet

 

A jubileumi parti helyszíne az esemény formalitásától és a meghívott személyek számától függ. Ha egy kisebb összejövetelnek vagy vacsorának ad otthont, akkor a házaspár vagy egy rokon házában is megrendezhetjük a bulit. Akár privát szobát is bérelhet egy étteremben, csak arra ügyeljünk, hogy romantikus vacsora helyszínek közül válasszunk. Ha nagy formális összejövetelnek adunk otthont, és mindent megteszünk az alkalomra, érdemes megfontolni egy helyszín, szállodai bálterem vagy helyi szabadidős helyiség bérlését. A tíz éves vagy annál hosszabb házasságot ünneplő párok általában formálisabb helyszíneket és bulit választanak, különösen a 25. vagy 50. házassági évfordulót ünneplő párok.   

 

 

3.    lépés: Válassz egy évfordulós parti témát

 

Az évfordulós bulik témái legyenek szórakoztatóak, és tükrözzék a házaspárt. A legtöbb formális évfordulós parti téma színalapú, hogy a dekorációk elegánsak és összetartózóak legyenek. Ha azonban alkalmi évfordulós bulit rendezünk, fontolóra vehetjük a faltól függetlenebb témákat is, például egy rusztikus szabadtéri vacsorát vagy egy délnyugati ihletésű ünnepséget. Témát építhetsz a pár házassági évfordulójának szimbóluma köré is, amely a legnépszerűbb választás a házassági évfordulós parti témájának kiválasztásához. Például az 50. házassági évforduló bulijának szimbóluma és színe az arany, így a legtöbb dekoráció és téma valószínűleg aranyat tartalmaz ezen az évfordulós bulin. Íme a fő házassági évforduló szimbólumok referenciaként:

 

A házassági évforduló szimbólumai:

1. – Papír
2. – pamut
3. – Bőr
4. – Gyümölcs/Virág
5. – Fa
6. – Cukorka/vas
7. – Gyapjú, réz
8. – bronz, fazekasság
9. – Fazekasság, Fűzfa
10. – ón, alumínium
11. – Acél
12. ― Selyem, vászon
13. – Csipke
14. – Elefántcsont
15. – Kristály
20. – Kína
25. – Ezüst
30. ― Gyöngy
35. – Korall
40. – Rubin
45. – Zafír
50. – Arany
55. – Smaragd
60. – Gyémánt
75. – Gyémánt

 

 

4.    lépés: Küld ki az évfordulós parti meghívókat


Miután összeállítottad a vendéglistát és kiválasztottad a meghívótervet, 6-8 héttel az évforduló dátuma előtt küld el a jubileumi parti meghívókat, különösen, ha a parti hivatalos. Ha azonban elég előre tudjuk a dátumot, elküldheted korábban is. Fontos az is, hogy a meghívón szerepeljen a válaszadási határidő dátuma, így módosíthatjuk a költségvetést, és megvásárolhatjuk a megfelelő mennyiségű ételt és italt. Érdemes felsorolni minden lényeges információt, például az öltözködési kódot, hogy a résztvevők felkészüljenek. A vendégek számára a meghívók bemutatják, hogy mire számíthatnak az ünnepségen.

 

A meghívókon feltüntetendő információk:

 • A pár nevei
 • Az évek száma, amelyeket a pár ünnepel
 • Dátum
 • Idő
 • Elhelyezkedés
 • Öltözködési kód (ha van)
 • RSVP információ

 

 

 

5.    lépés: Tervezzük meg az ételeket és italokat


A jubileumi buli megtervezésének egyik legfontosabb lépése, hogy vendégeink jóllakjanak és boldogok legyenek! Ha ételekről és italokról van szó, állítsunk be egy költségvetést, mielőtt elmenne a boltba, vagy konzultáljunk egy vendéglátó-ipari céggel, hogy nyomon tudjuk követni, mennyit költünk. Ha kisebb tömeget látunk vendégül, érdemes megfontolni a főzést és a svédasztalos elrendezést. Ha azonban több mint 30 vendéget fogadsz, akkor a jubileumi bulit is meg kell szervezni, hogy elkerüld a főzés okozta stresszt egy ilyen nagy bulira. Felbérelhet egy helyi vendéglátót vagy családi barátot főzéshez, ha kis költségvetéssel dolgozik, vagy választhat egy nagyobb vendéglátó céget is, ha a költségvetése megengedi. Érdemes külön költségvetést is elkülönítenie egy tematikus évfordulós tortára a boldog pár tiszteletére. Akár főzés mellett dönt, akár a jubileumi bulit, ne felejtsen el különféle előételeket, koktélokat és alkoholmentes italokat kínálni, valamint vegetáriánus lehetőséget.

 

 

 

6.    lépés: Tervezd meg az évfordulós party dekorációs ötleteit


A jubileumi buli dekorációi általában a buli témáján vagy színsémáin alapulnak, valamint személyre szabott árnyalatok, amelyek kiemelik a pár történetét. Íme néhány kulcsfontosságú évfordulós dekorációs ötlet, amelyet figyelembe kell venni a parti összeállítása során:

 

 • Füzérek
 • Bannerek
 • Fotók a párról
 • Gyertyák a pár fotóival
 • Léggömbök
 • Egyedi "Love" léggömbök
 • Egyedi pezsgős poharak
 • „Boldog évfordulót” háttér
 • Virágdíszek
 • Vászonnyomatok vagy feliratok évfordulós idézetekkel
 • Középpontok
 • Függő papírlámpások
 • Fotó idővonal a párról

 

 

 

7.    lépés: Válaszd ki a szórakozási lehetőséget


Az évfordulós buliknak sok táncot kell tartalmazniuk, így érdemes gondoskodni a zenéről és a szórakoztatásról, hogy a buli teljes lendületben legyen. Bérelhetsz zenekart, ha élőzenei hangulatot szeretnél adni a bulinak, vagy bérelhetsz egy DJ-t, aki klasszikusokkal teli szettet játszik le a kitüntetetteknek. Bármelyik opció mellett döntesz is, mindenképpen gondoskodj a szórakozásról előre, nehogy az utolsó pillanatban olyan zenekart vagy DJ-t foglalj le, aki esetleg nem tetszik. Mivel a jubileumi pár lesz az esemény sztárja, kérd meg a zenekart vagy a DJ-t, hogy a házaspár kedvenc jubileumi dalait (különösen az esküvői dalukat) forgassa. 

 

 

 

8.    lépés: Foglalj le egy fotóst

 

Annak érdekében, hogy megőrizzük a napot, foglaljunk egy fotóst, aki megörökíti a jubileumi buli minden különleges pillanatát. Az első számú kérdés a jubileumi ünnepség után a következő lesz: "Vannak fényképeid?" Győződj meg arról, hogy a buli jól dokumentált, ha néhány héttel korábban találkozunk egy fotóssal, és az elejétől a végéig végigfutjuk az esemény menetrendjét, így a fotós a pár és a szerettei között a legfontosabb pillanatokra koncentrálhat majd.

 

Ha a jubileumi bulik tervezéséről van szó, kezdjük el korán, és szánjunk rá időt, hogy ne legyünk túlterhelve. Függetlenül attól, hogy ki a házigazda, vagy a pár, aki maga tervezi a bulit, csökkenthetjük a stresszt, ha családtagjainknak vagy barátinknak segítünk a tervezésben. A munka felosztása megkönnyíti a dolgokat, különösen azon a napon, amikor a papírra tervezett összes gyönyörű részlet életre kel! 
               

       
ForrásokLegfrissebb cikkek


5 ötlet az ételszállításhoz, hogy éttermed kiemelkedjen
Az élelmiszer csomagolás alulértékelt módja annak, hogy a vendégek emlékezzenek az éttermedre. Bár lehet, hogy ez nem tartozik a prioritások közé, létfontosságú lehet az éttermi márka megalapozottabbá tételéhez. Vess egy pillantást az alábbi élelmiszer kiszállítási csomagolási ötletekre, hogy különleges és kiemelkedő csomagolásokat készíts.
Hogyan lesz népszerű a hoteled 2023-ban? Minden a szállodaüzemeltetés alapjairól!
A szállodaüzemeltetés a szállodák, üdülőhelyek és egyéb szálláshelyek kezelésének művészete és tudománya. Ez magában foglalja a különféle műveletek felügyeletét, mint például a személyzet, a marketing, a pénzügyi menedzsment és a különböző vendégszolgáltatások, hogy biztosítsák a létesítmény zökkenőmentes és nyereséges működését. De hogyan is lesz mindettől népszerű a szállodád 2023-ban?
Mitől jó egy szlogen? – 3 elengedhetetlen tipp, hogy kitűnj a tömegből
A szlogenek gyorsan a márka identitásának fontos részévé válhatnak. Sok B2B márka esetében gyakran a szlogeneket látják először a felhasználók, amikor a cég kezdőlapjára kerülnek. Így tehát vállalkozóként tehát kritikus fontosságú, hogy megértsd, hogyan kell valóban működő szlogenet írni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mitől tud egy szlogen jó lenni és mi a különbség a szlogenek és a taglineok között (nem, ezek nem ugyanazok), és megmutatjuk, hogyan írhatsz felejthetetlen szlogent a mesterséges intelligencia segítségével a marketingben.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!