4 érv a kültéri szaunaház építtetés mellett

Főoldal > 4 érv a kültéri szaunaház építtetés mellett

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

4 érv a kültéri szaunaház építtetés mellett


2021/01/26
Puskás Rékka

Te is szereted a szaunázást? Szeretsz a forróságban üldögélni, gondolkodni, élvezni a hőséget? Gondolkodtál már azon, hogy esetleg saját szaunaházad legyen? Íme négy nyomós érv, hogy miért is érdemes egy saját kültéri szaunát építtetned a kertbe! Meglátod, ezek az érvek Téged is meggyőznek arról, hogy egy ilyen berendezés vásárlása mellett dönts!

Miért érdemes kültéri szaunát építtetni?

A szaunázás pozitívan hat a szervezetre

 

Ha a szaunázásra gondolunk, elsősorban a lazítás, az élvezet jut eszünkbe. Pedig puszta élvezetnél sokkal többet nyújt; számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre és a rendszeres használata remek betegségmegelőző módszer. Egyfelől az egyik leghatékonyabb méregtelenítő módszer: a melegben kitágulnak a pórusok és izzadni kezdünk, ennek következtében megkezdődhet a salakanyagok kiürülése a szervezetből. Mivel a hőmérséklet hatására rugalmasabbá válnak a kötőszövetek, feszesebb lesz a bőr, úgyhogy nem csak méregtelenít, egyenesen megfiatalít! 

Emellett nem csak betegségek megelőzésére jó, hanem egyes – elsősorban légúti – megbetegedések kezelésére is kiválóan alkalmas. Egyedül arra kell figyelni, hogy lázasan ne használd, ugyanis amikor lázas vagy, a szervezeted eleve nagy terhelésnek van kitéve, ilyenkor a szauna hője nagyon veszélyes lehet!

 

Ha igazán hanglatos szaunázásra vágysz

 

Napjainkban egyre gyakrabban találkozni az otthonokban szaunával. Azonban, ha a szaunázás valódi élményét akarod megtapasztalni és élvezni, akkor nem beltérre építtetsz be egyet, hanem kintre, az udvarra (feltéve, ha van udvar). Ebben az esetben nem csak nagyon hangulatossá teszed a szaunázás élményét – különösen télen, amikor a kinti táj havas –, hanem a sokkterápia részeként akár a hóban is meghempereghetsz, épp úgy, mint annak idején az északi népek, akiktől maga a szauna ered.

 

Lehet egyedi

 

Egyáltalán nem szükséges standard modellek közül válogatnod, lehetőséged van egyedi szaunaházat igényelni. A kültéri szauna tervezés során így figyelembe lesz véve a rendelkezésre álló hely, valamint az is, hogy az ízlésednek mely színek, anyagok tetszenek leginkább.

 

Jól mutat a kertben

 

Ráadásul egy igényesen kivitelezett szaunaházban nem csak bent, a forróságban ülve, vagy fekve leled örömöd, mivel egy ilyen takaros építmény a kert összképéhez is hozzájárul. Megtervezheted modernre, klasszikusra, vagy akár olyanra, mintha egy mesebeli kis házikó állna a kert sarkában – a lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantáziád szabhat nekik határt!
Jövő Kiadások PénzLegfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!