Tavaszi megújulás, hogy nyárra a maximumon legyél!

Főoldal > Tavaszi megújulás, hogy nyárra a maximumon legyél!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tavaszi megújulás, hogy nyárra a maximumon legyél!


2021/03/17
Puskás Rékka

Itt a tavasz, ideje megkezdeni a változtatásokat ahhoz, hogy nyárra a legjobb formádban legyél! De mire is van szükség ehhez? Ebben a cikkben összeszedtem néhány dolgot, ami segíthet az életmódváltásban!

Ideje megújulni!

Egészséges táplálkozás

 

Annak, hogy a tested a lehető legjobb formában legyen, az első pillére az egészséges táplálkozás. Ismerkedj meg minél többféle alapanyaggal, zöldséggel, a különböző fűszerek ízével! A változatos ételek mellett próbálj ki minél többféle elkészítési módot is, ne csak süss, hanem párolj, karamellizálj, főzz, marinálj! És ha lehet, igyekezz minél kevesebb sót használni, mivel a sok só egyáltalán nem egészséges! 

Rendszeres sport

 

A rendszeres testmozgás nyilvánvalóan elengedhetetlen, ha fogyni szeretnél, nyárra strandtesttel feszítenél a medence partján. De ha egy leheletnyi felesleg sincs rajtad, a mozgás akkor is nagyon fontos a szervezetednek ahhoz, hogy a legjobb hatásfokon tudjon működni. Keress egy sportot, amit élvezettel csinálsz, aztán igyekezz mindennap, vagy minden másnap lelkiismeretesen csinálni! A karantén alatt úgy sincs túl sok szórakozási lehetőség, forgasd be ezt az időszakot az alakformálásba!

 

Méregtelenítés

 

Tavasszal nem árt tartani egy alapos méregtelenítést, hogy a különböző, felgyülemlett méreganyagok kiürülhessenek a szervezetből. Ennek több módja is van; az egyik legismertebb a léböjt kúra, de a zöld tea kúra, vagy a zöldség kúra is elég elterjedtek. De a tiszta, szénsavmentes ásványvíz is alkalmas ilyen célokra. Ugyanakkor a méregtelenítés leghatékonyabb módja nem más, mint a szaunázás, úgyhogy, ha teheted igyekezz minél gyakrabban használni!

 

Szépségápolás

 

Természetesen nem csak az izmaid szintjén kell figyelmet és energiát fordítanod a testedre. A bőr, a haj, a körmök ápolása épp ennyire fontos. Ha a körmöd, hajad gyakran töredezik, akkor érdemes vitaminokkal is megtámogatni. A bőrápolás keretén belül vegyél hetente sós fürdőt, hogy a melegben kitágult pórusokból a só könnyebben vonzza magához a szennyeződéseket. Emellett használj hidratálókrémet, a legjobb egy természetes bőrápoló. Továbbá olyan kiegészítő termékeket is használj, mint a kémiai hámlasztó, a fátyolmaszk, és a hidratáló arckrém.
Jövő PénzLegfrissebb cikkek


Pezsgőfürdő vagy hidromasszázs?
A két fogalom bizony nem ugyanazt jelenti: míg a pezsgőfürdőben levegő, addig a hidromasszázskádban levegővel kevert víz váltja ki a hatást! A hidromasszázs mélyebb hatást kelt, mint a pezsgőfürdő, a levegő inkább csak kényelmi, kellemes érzésre jó, az igazi masszírozó hatásról a vízsugár gondoskodik.
Bőrfeszesítő praktikák
A feszes bőr minden nő álma. Az idő és az életmód azonban nyomot hagy a szervezet elsődleges védelmi vonalán. A rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás mellett elengedhetetlen a jó minőségű, bőrtípusnak megfelelő krémek és praktikák alkalmazása, hogy a bőr feszes, fiatalos és ragyogó maradjon.
Miért ne halogasd a bölcsességfog eltávolítást?
A bölcsességfogát 10 emberből 8-nak ki kell húzni, nagyon ritka az, hogy ez a fog jó irányba nőjön és legyen elegendő helye is. Ha ezek a kritériumok nem teljesülnek, akkor következik a bölcsességfog eltávolítása. Ennek hiányában ugyanis később súlyos problémák, következmények, tünetek, jelentkezhetnek, ezek pedig akár később az őrlőfogak elvesztéséhez is vezethetnek.