Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?

Főoldal > Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?


2021/02/27
Puskás Rékka

Az elmúlt időszak sokakat megviselt, számos hely átmenetileg bezárt, a többinél is szigorú szabályok és korlátozások vannak érvényben, ráadásul 8 után az utcára sem szabad kilépni. A lakásban töltött hónapok könnyen az ember idegeire mennek, azonban van néhány dolog, amire épp ebben az időszakban keríthetsz sort!

Mit tehetsz magadért otthon?

Fejleszd a konyhai készségeidet

 

Ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy kísérletezz a konyhában. Az állandó rohanás mellett gyakran nincs időnk főzni, vagy ha mégis, akkor inkább jól bevált, ismert, gyors megoldások mellett döntünk. Azonban most úgy sincs igazán jobb dolgod, ismerkedhetsz új receptekkel, ízekkel, kipróbálhatod, mennyire vagy konyhatündér, és hogy a veled egy háztartásban élők milyen új ízekre nyitottak. Ráadásul a főzés a stresszlevezetésnek is egy remek módja, mindamellett, hogy amit te készítesz, az valószínűleg sokkal egészségesebb, mintha rendelnél valamit. 

Tartsd karban a tested

 

Most végre van időd minden nap mozogni, edzeni egy kicsit. Nem kell túlzásokba esni, vagy sokórás edzőprogramokra gondolni. Az is bőven elég, ha minden nap félórát-órát tornázol, hogy át legyenek mozgatva az izmaid, esetleg, hogy megőrizd az alakod. Ebben segíthet egy súlyzószett vásárlás is, hiszen a súlyoknak köszönhetően tovább tudod növelni az edzés hatásfokát! 

 

Most van idő szöszmötölni

 

Mivel nem nagyon tudsz eljárni esténként, ezt az időt fordíthatod magadra is. Az énidő nagyon fontos minden ember számára, bár gyakran a háttérbe szorul a kötelezettségeink miatt. Csinálj egy habfürdőt, ülj bele egy pohár borral, és élvezd, ahogy a pára kitisztítja a pórusaidat. Most van időd a különböző pakolások kipróbálására, a maszkok tesztelésére, és ezt a bőröd is nagyon meg fogja hálálni.

 

Tedd rendbe a környezeted

 

Ez az időszak remek arra is, hogy azokat a dolgokat, amiket általában csak halogatunk, meg lehessen csinálni. Például az évek óta süllyesztőként működő konyhaszekrényt rendbe tudod most rakni, vagy kiselejtezni a szekrényből a már régen nem hordott darabokat. Akár az egész lakást is átrendezheted, hogy egy egészen új arculattal te magad is megújulva érezd magad! A nagytakarítást kevesen élvezik, de időnként muszáj megcsinálni – hát most van rá időd, nem mástól veszed el!
Bevételek Elemzések Felmérések JövőLegfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!