Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?

Főoldal > Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?


2021/02/27
Puskás Rékka

Az elmúlt időszak sokakat megviselt, számos hely átmenetileg bezárt, a többinél is szigorú szabályok és korlátozások vannak érvényben, ráadásul 8 után az utcára sem szabad kilépni. A lakásban töltött hónapok könnyen az ember idegeire mennek, azonban van néhány dolog, amire épp ebben az időszakban keríthetsz sort!

Mit tehetsz magadért otthon?

Fejleszd a konyhai készségeidet

 

Ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy kísérletezz a konyhában. Az állandó rohanás mellett gyakran nincs időnk főzni, vagy ha mégis, akkor inkább jól bevált, ismert, gyors megoldások mellett döntünk. Azonban most úgy sincs igazán jobb dolgod, ismerkedhetsz új receptekkel, ízekkel, kipróbálhatod, mennyire vagy konyhatündér, és hogy a veled egy háztartásban élők milyen új ízekre nyitottak. Ráadásul a főzés a stresszlevezetésnek is egy remek módja, mindamellett, hogy amit te készítesz, az valószínűleg sokkal egészségesebb, mintha rendelnél valamit. 

Tartsd karban a tested

 

Most végre van időd minden nap mozogni, edzeni egy kicsit. Nem kell túlzásokba esni, vagy sokórás edzőprogramokra gondolni. Az is bőven elég, ha minden nap félórát-órát tornázol, hogy át legyenek mozgatva az izmaid, esetleg, hogy megőrizd az alakod. Ebben segíthet egy súlyzószett vásárlás is, hiszen a súlyoknak köszönhetően tovább tudod növelni az edzés hatásfokát! 

 

Most van idő szöszmötölni

 

Mivel nem nagyon tudsz eljárni esténként, ezt az időt fordíthatod magadra is. Az énidő nagyon fontos minden ember számára, bár gyakran a háttérbe szorul a kötelezettségeink miatt. Csinálj egy habfürdőt, ülj bele egy pohár borral, és élvezd, ahogy a pára kitisztítja a pórusaidat. Most van időd a különböző pakolások kipróbálására, a maszkok tesztelésére, és ezt a bőröd is nagyon meg fogja hálálni.

 

Tedd rendbe a környezeted

 

Ez az időszak remek arra is, hogy azokat a dolgokat, amiket általában csak halogatunk, meg lehessen csinálni. Például az évek óta süllyesztőként működő konyhaszekrényt rendbe tudod most rakni, vagy kiselejtezni a szekrényből a már régen nem hordott darabokat. Akár az egész lakást is átrendezheted, hogy egy egészen új arculattal te magad is megújulva érezd magad! A nagytakarítást kevesen élvezik, de időnként muszáj megcsinálni – hát most van rá időd, nem mástól veszed el!
Bevételek Elemzések Felmérések JövőLegfrissebb cikkek


5 ötlet az ételszállításhoz, hogy éttermed kiemelkedjen
Az élelmiszer csomagolás alulértékelt módja annak, hogy a vendégek emlékezzenek az éttermedre. Bár lehet, hogy ez nem tartozik a prioritások közé, létfontosságú lehet az éttermi márka megalapozottabbá tételéhez. Vess egy pillantást az alábbi élelmiszer kiszállítási csomagolási ötletekre, hogy különleges és kiemelkedő csomagolásokat készíts.
Hogyan lesz népszerű a hoteled 2023-ban? Minden a szállodaüzemeltetés alapjairól!
A szállodaüzemeltetés a szállodák, üdülőhelyek és egyéb szálláshelyek kezelésének művészete és tudománya. Ez magában foglalja a különféle műveletek felügyeletét, mint például a személyzet, a marketing, a pénzügyi menedzsment és a különböző vendégszolgáltatások, hogy biztosítsák a létesítmény zökkenőmentes és nyereséges működését. De hogyan is lesz mindettől népszerű a szállodád 2023-ban?
Mitől jó egy szlogen? – 3 elengedhetetlen tipp, hogy kitűnj a tömegből
A szlogenek gyorsan a márka identitásának fontos részévé válhatnak. Sok B2B márka esetében gyakran a szlogeneket látják először a felhasználók, amikor a cég kezdőlapjára kerülnek. Így tehát vállalkozóként tehát kritikus fontosságú, hogy megértsd, hogyan kell valóban működő szlogenet írni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mitől tud egy szlogen jó lenni és mi a különbség a szlogenek és a taglineok között (nem, ezek nem ugyanazok), és megmutatjuk, hogyan írhatsz felejthetetlen szlogent a mesterséges intelligencia segítségével a marketingben.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!