5 tipp, hogy gyönyörű legyen a mosolyod!

Főoldal > 5 tipp, hogy gyönyörű legyen a mosolyod!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp, hogy gyönyörű legyen a mosolyod!


2021/01/28
Puskás Rékka

Az emberek legszebb éke a ragyogó mosolya. Azonban előfordulhat, hogy valakinek alapvetően nem állnak sorban a fogai, esetleg más, esztétikai hiba miatt nem szereti mutogatni őket. Nem szabad így leélni egy életet, hiszen sokszor könnyedén korrigálható a legtöbb hiba. Íme 5 tipp, ami segít abban, hogy mosolyod igazán gyönyörű legyen!

Hogyan lehet ragyogó mosolyod?

Helyes fogmosás

 

Talán nem is gondolnád, de a legtöbb felnőtt nem tudja, hogyan kell helyesen fogat mosni, mivel nem tanították meg neki. Egyáltalán nem szégyen megkérni a fogorvosodat, hogy mutassa meg a helyes technikát, hogy valóban hatékonyan tudd tisztítani őket. Ehhez a legjobb – és a fogorvos is ezt fogja mondani –, ha elektromos fogkefét használsz, mivel az sokkal több mozdulatot végez a fogmosás időtartama alatt, mintha kézzel csinálnád ugyanazt. Ráadásul az elektromos fogkefékbe be van építve egy időzítő, ami 2 perc után jelzi, hogy elég ideje tisztítod a fogaidat. Ez azért jó, mert a legtöbben borzasztó kevés időt szánnak a műveletre, így az cseppet sem alapos. 

Fogszabályozó

 

Soka tinédzser visel fogszabályozót, melynek lehetek esztétikai, de akár egészségügyi okai (például mélyharapás). De nem mindenkinek adatik meg, hogy kamaszként korrigálják a fogai állását. Manapság egyáltalán nem ritka, hogy felnőtt emberek fogszabályozót igényelnek – számos variáció létezik, vannak közöttük láthatatlanok is, melyek a beszédben sem zavarnak. Ha téged is feszélyez, hogy nem szabályos a fogsorod, keress fel egy szakembert és igényelj egy ilyen kiigazítást!

 

Direkt héj

 

A direkt héj kisebb esztétikai hibák elfedésére alkalmas, elsősorban az elülső, metsző fogakon szokták alkalmazni. Elszíneződéseket, esetleg egy lyuk tömésének a helyét lehet bele betakarni, az eredmény azonnali. Azonban ez tényleg csak a kisebb, szépészeti gondok esetében alkalmazható, bizonyos problémák esetében könnyen lehet, hogy nagyobb beavatkozás szükséges.

 

Kerülj bizonyos ételeket-italokat

 

Egyes ételek és italok bizony nyomot hagynak a fogakon. Itt most nem arra gondolok, amit unalomig szajkóztak egész gyerekkorodban, hogy a cukros dolgok károsak, rosszak, nem tesznek jót a fogaknak (egyébként tényleg nem). Vannak olyan anyagok, melyek egész egyszerűen megfogják a fogat, sárgítják, vagy akár barnás árnyalatúra színezik – a legegyszerűbb példa erre a kávé. Ez nem jelenti azt, hogy le kellene ezekről mondani, csupán azt, hogy a lehető legkevesebbet fogyaszd ezeket, utána pedig mindig alaposan moss fogat a helyes technikával!

 

Rendszeres kontroll

 

A gyönyörű mosoly alapja az egészséges fogsor. Mivel nem minden fogászati probléma jár fájdalommal – például egy pici lyukat észre sem veszel –, lehet, hogy fel sem tűnik, hogy valami gond van. Ezét aztán érdemes rendszeresen járni kontrollra hogy a fogorvos is megerősítse: a fogaid szépek, épek, egészségesek!
Jövő PénzLegfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!