5 tipp, hogy gyönyörű legyen a mosolyod!

Főoldal > 5 tipp, hogy gyönyörű legyen a mosolyod!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 tipp, hogy gyönyörű legyen a mosolyod!


2021/01/28
Puskás Rékka

Az emberek legszebb éke a ragyogó mosolya. Azonban előfordulhat, hogy valakinek alapvetően nem állnak sorban a fogai, esetleg más, esztétikai hiba miatt nem szereti mutogatni őket. Nem szabad így leélni egy életet, hiszen sokszor könnyedén korrigálható a legtöbb hiba. Íme 5 tipp, ami segít abban, hogy mosolyod igazán gyönyörű legyen!

Hogyan lehet ragyogó mosolyod?

Helyes fogmosás

 

Talán nem is gondolnád, de a legtöbb felnőtt nem tudja, hogyan kell helyesen fogat mosni, mivel nem tanították meg neki. Egyáltalán nem szégyen megkérni a fogorvosodat, hogy mutassa meg a helyes technikát, hogy valóban hatékonyan tudd tisztítani őket. Ehhez a legjobb – és a fogorvos is ezt fogja mondani –, ha elektromos fogkefét használsz, mivel az sokkal több mozdulatot végez a fogmosás időtartama alatt, mintha kézzel csinálnád ugyanazt. Ráadásul az elektromos fogkefékbe be van építve egy időzítő, ami 2 perc után jelzi, hogy elég ideje tisztítod a fogaidat. Ez azért jó, mert a legtöbben borzasztó kevés időt szánnak a műveletre, így az cseppet sem alapos. 

Fogszabályozó

 

Soka tinédzser visel fogszabályozót, melynek lehetek esztétikai, de akár egészségügyi okai (például mélyharapás). De nem mindenkinek adatik meg, hogy kamaszként korrigálják a fogai állását. Manapság egyáltalán nem ritka, hogy felnőtt emberek fogszabályozót igényelnek – számos variáció létezik, vannak közöttük láthatatlanok is, melyek a beszédben sem zavarnak. Ha téged is feszélyez, hogy nem szabályos a fogsorod, keress fel egy szakembert és igényelj egy ilyen kiigazítást!

 

Direkt héj

 

A direkt héj kisebb esztétikai hibák elfedésére alkalmas, elsősorban az elülső, metsző fogakon szokták alkalmazni. Elszíneződéseket, esetleg egy lyuk tömésének a helyét lehet bele betakarni, az eredmény azonnali. Azonban ez tényleg csak a kisebb, szépészeti gondok esetében alkalmazható, bizonyos problémák esetében könnyen lehet, hogy nagyobb beavatkozás szükséges.

 

Kerülj bizonyos ételeket-italokat

 

Egyes ételek és italok bizony nyomot hagynak a fogakon. Itt most nem arra gondolok, amit unalomig szajkóztak egész gyerekkorodban, hogy a cukros dolgok károsak, rosszak, nem tesznek jót a fogaknak (egyébként tényleg nem). Vannak olyan anyagok, melyek egész egyszerűen megfogják a fogat, sárgítják, vagy akár barnás árnyalatúra színezik – a legegyszerűbb példa erre a kávé. Ez nem jelenti azt, hogy le kellene ezekről mondani, csupán azt, hogy a lehető legkevesebbet fogyaszd ezeket, utána pedig mindig alaposan moss fogat a helyes technikával!

 

Rendszeres kontroll

 

A gyönyörű mosoly alapja az egészséges fogsor. Mivel nem minden fogászati probléma jár fájdalommal – például egy pici lyukat észre sem veszel –, lehet, hogy fel sem tűnik, hogy valami gond van. Ezét aztán érdemes rendszeresen járni kontrollra hogy a fogorvos is megerősítse: a fogaid szépek, épek, egészségesek!
Jövő PénzLegfrissebb cikkek


Hol keress orvosokat? -Mutatjuk a legmodernebb felületeket
Hogyan lépj kapcsolatba sportorvosokkal? Mindenki számára a legelső és a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy megkérdezzük az ismerősünktől kit ajánl vagy beírjuk a Google keresőbe. Azonban a ma már sokkal egyszerűbb eszközünk van az orvosok felfedezésére és kutatására, ez a portál pedig az, ami mindennapi életünket is végigkíséri. Mutatjuk nektek miről is van szó.
Jelek, amik azt mutatják, hogy szükséged lehet műfogsorra
A jó hír az, hogy a fogak elvesztése nem egyik napról a másikra következik be. Sok beteg számára nem feltétlenül szükséges a fogsor használata, ha jó otthoni egészségügyi ellátást gyakorolnak, és rendszeres fogászati ellenőrzéseken vesznek részt. Íme azonban 8 jel, amely arra utal, hogy fogpótlásra lehet szükség a jövőbeni fogászati egészségügyi szükségleteidhez.
5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába
A szaunák nagyszerű források a test és a lélek egészségének megőrzéséhez. A hagyományos finn kultúra létfontosságú része, a beltéri és kültéri szaunákat ma már világszerte széles körben használják egészségügyi előnyeik miatt. Remek módja lehet egy mozgalmas nap befejezésének, kilábalni az edzés után, vagy minőségi szabadidő eltöltésére pusztán pihenéssel. Ha saját szaunahelyiség építését fontolgatod, egy kültéri szauna építése tökéletes megoldás lehet, és értékes kiegészítője lehet otthonodnak.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!