Tények a klímaberendezésekkel kapcsolatban, amelyek hamisak

Főoldal > Tévhitek a klímákkal kapcsolatban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tévhitek a klímákkal kapcsolatban


2019/06/26
SzSz

A klímaberendezésekkel kapcsolatban több olyan tévhit is kering, amelyet most leleplezünk. Ne higgy el mindent!

Klíma tévhitek

A klíma asztmát okoz 

Alapvetően a klímaberendezések nem okoznak asztmát, csupán abban az esetben, ha nincsenek megfelelően karbantartva. Ha a szűrők nincsenek jól tisztítva évente legalább egyszer, akkor a por és az egyéb szennyeződések bekerülhetnek a klíma által kibocsátott levegőbe. Ezért érdemes minden évben legalább egyszer klímaszerelőt hívni, hogy elkerüljük az otthoni levegőszennyezést. 

 A klímától megbetegedhetünk 

Nos, ez lényegében igaz,  azonban itt szintén az előzőekre térnénk vissza. Ha nincs megfelelően tisztítva és karbantartva a klíma, akkor valóban megtelepedhetnek bizonyos baktériumok a szűrőkön, amelyek utána a levegőbe kerülhetnek. Ezért fontos mindig odafigyelni a rendszeres klímatisztításra. 

 

A klíma előhozza az allergiát 

Épp ellenkezőleg! A klímaberendezések, ha valóban megfelelően vannak tisztítva, akkor a levegő minőségét javítják a lakáson belül, ami azt jelenti, hogy párátlanításra is képesek. Mivel így otthonunkban kevesebb lesz a pára, az allergiát okozó levegőminőség is javulni fog. Legfrissebb cikkek


Mi a tökéletes grill ételek titka?
Itt a nyár, megérkezik a grillszezon. A sütögetés eme formája roppant népszerű, többek között, mert nem különösebben bonyolult. Azonban mégis, mi a titka az igazán zamatos grill ételeknek? Az alábbiak hasznos tippeket olvashatsz!
Mire figyelj, ha lánybúcsút szervezel?
Egy nő életének legszebb pillanat, amikor megkérik a kezét, és egy másik, amikor kimondja a boldogító igen. Ám a kettő között akad még egy fontos esemény: ez nem más, mint a lánybúcsú! Ebben a cikkben összegyűjtöttem, mire figyelj, ha lánybúcsút szervezel!
Szuper ötletek a gyerekszobába
Te is szeretnéd, ha gyermeked élettere a lehető leginkább úgy lenne berendezve, hogy az ne csak a szórakozását, de az egészséges fejlődését is elősegítse? Alábbi cikkünkben hasznos ötleteket gyűjtöttünk össze, amiknek hasznát veheted a gyerekszoba tervezésekor!