Tények a klímaberendezésekkel kapcsolatban, amelyek hamisak

Főoldal > Tévhitek a klímákkal kapcsolatban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tévhitek a klímákkal kapcsolatban


2019/06/26
SzSz

A klímaberendezésekkel kapcsolatban több olyan tévhit is kering, amelyet most leleplezünk. Ne higgy el mindent!

Klíma tévhitek

A klíma asztmát okoz 

Alapvetően a klímaberendezések nem okoznak asztmát, csupán abban az esetben, ha nincsenek megfelelően karbantartva. Ha a szűrők nincsenek jól tisztítva évente legalább egyszer, akkor a por és az egyéb szennyeződések bekerülhetnek a klíma által kibocsátott levegőbe. Ezért érdemes minden évben legalább egyszer klímaszerelőt hívni, hogy elkerüljük az otthoni levegőszennyezést. 

 A klímától megbetegedhetünk 

Nos, ez lényegében igaz,  azonban itt szintén az előzőekre térnénk vissza. Ha nincs megfelelően tisztítva és karbantartva a klíma, akkor valóban megtelepedhetnek bizonyos baktériumok a szűrőkön, amelyek utána a levegőbe kerülhetnek. Ezért fontos mindig odafigyelni a rendszeres klímatisztításra. 

 

A klíma előhozza az allergiát 

Épp ellenkezőleg! A klímaberendezések, ha valóban megfelelően vannak tisztítva, akkor a levegő minőségét javítják a lakáson belül, ami azt jelenti, hogy párátlanításra is képesek. Mivel így otthonunkban kevesebb lesz a pára, az allergiát okozó levegőminőség is javulni fog. Legfrissebb cikkek


Családi programok Budapesten és környékén
Most, hogy jön a jó idő, végre vége a télnek, egyre többen vágynak rá, hogy elhagyják az otthont, és különböző programokkal töltsék ki a rendelkezésükre álló időt. Igen ám, de mégis, milyen programokon lehet részt vennie az egész családnak? Ebben a cikkben mutatok néhány ötletet, amire Budapesten és környékén van lehetőség, és amelyet az egész család élvezni fog!
Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?
Az elmúlt időszak sokakat megviselt, számos hely átmenetileg bezárt, a többinél is szigorú szabályok és korlátozások vannak érvényben, ráadásul 8 után az utcára sem szabad kilépni. A lakásban töltött hónapok könnyen az ember idegeire mennek, azonban van néhány dolog, amire épp ebben az időszakban keríthetsz sort!
Mi kell egy ütős szülinapi bulihoz?
A legtöbb ember szereti megünnepelni a születésnapját, néha nagyszabású bulival, máskor csak a legközelebbi barátokkal, családtagokkal. Akármilyen kaliberű ünnepséget szervezel is, mutatok néhány dolgot, amire mindenképpen figyelj ahhoz, hogy a parti valóban az év egyik legjobb eseménye legyen!