Tények a klímaberendezésekkel kapcsolatban, amelyek hamisak

Főoldal > Tévhitek a klímákkal kapcsolatban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tévhitek a klímákkal kapcsolatban


2019/06/26
SzSz

A klímaberendezésekkel kapcsolatban több olyan tévhit is kering, amelyet most leleplezünk. Ne higgy el mindent!

Klíma tévhitek

A klíma asztmát okoz 

Alapvetően a klímaberendezések nem okoznak asztmát, csupán abban az esetben, ha nincsenek megfelelően karbantartva. Ha a szűrők nincsenek jól tisztítva évente legalább egyszer, akkor a por és az egyéb szennyeződések bekerülhetnek a klíma által kibocsátott levegőbe. Ezért érdemes minden évben legalább egyszer klímaszerelőt hívni, hogy elkerüljük az otthoni levegőszennyezést. 

 A klímától megbetegedhetünk 

Nos, ez lényegében igaz,  azonban itt szintén az előzőekre térnénk vissza. Ha nincs megfelelően tisztítva és karbantartva a klíma, akkor valóban megtelepedhetnek bizonyos baktériumok a szűrőkön, amelyek utána a levegőbe kerülhetnek. Ezért fontos mindig odafigyelni a rendszeres klímatisztításra. 

 

A klíma előhozza az allergiát 

Épp ellenkezőleg! A klímaberendezések, ha valóban megfelelően vannak tisztítva, akkor a levegő minőségét javítják a lakáson belül, ami azt jelenti, hogy párátlanításra is képesek. Mivel így otthonunkban kevesebb lesz a pára, az allergiát okozó levegőminőség is javulni fog. Legfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!