3 hasznos tanács a szaunázáshoz, amit még lehet, hogy nem hallottál

Főoldal > 3 hasznos tanács a szaunázáshoz, amit még lehet, hogy nem hallottál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 hasznos tanács a szaunázáshoz, amit még lehet, hogy nem hallottál


2022/01/20
VN

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szaunázás, ami nem meglepő, hiszen amellett, hogy ez egy nagyon kellemes kikapcsolódás, remek lehetőség egy kis együtt töltött minőségi időre, megannyi pozitív hatása is van a szervezetre.  Azonban van néhány fontos szabály, amit érdemes megfogadni, hogy tényleg maximálisan élvezetes és hasznos is legyen a szaunázás.

3  tanács szaunázáshoz

Ne egyél közvetlenül szaunázás előtt!

Tekintve, hogy a szaunában töltött idő felgyorsíthatja a keringést, növelve a tápanyagok, például az oxigén, a glükóz, a zsírsavak és az aminosavak áramlását is a szervezetben. Emiatt pedig a szervezet késlelteti az emésztést, mivel arra koncentrál, hogy tápanyagokat szállítson a szervezetben. A szaunák teli gyomorral történő használata hányingerhez vezethet, és megakadályozza, hogy a szervezet megfelelően emésztse meg az ételt. Javaslatok szerint a szauna használata előtt 1-2 órával már nem szabad enni, amennyiben erre nincsen mód, akkor érdemes valami könnyűt, például salátát választani.

 Szaunázás előtt ne fogyassz alkoholt!

Számos oka van annak, hogy miért ne használjunk szaunát ittas állapotban. Az alkohol túlpörgeti a veséket és a májat, így a szervezet dehidratált állapotba kerül. Még a szaunázás előtti napon túl sok alkoholfogyasztás is túlzott kiszáradáshoz vezethet. A közhiedelemmel ellentétben a másnaposságot nem lehet kiizzadni! Az alkohol is hányáshoz vezethet, ez pedig a többi szaunázó élményét is teljesen tönkre teheti. Ráadásul ilyen állapotban a motoros készségek is károsodhatak, emiatt pedig fent áll az elesés esélye is ebben a környezetben.

 

Figyelj arra, amit a tested mond

Készíthetsz egy ütemtervet az infraszauna használatához, de az első és legfontosabb szabály az, hogy mindig hallgass a tested jelzéseire, mert az jobban tudja, hogy mire van szüksége, mint más! Ha kimerültnek, szédültnek vagy más módon rosszul érzed magad, halaszd el a szaunázást! Ezt könnyedén megteheted, amennyiben rendelkezésedre áll egy egyedi infra szauna a saját otthonodban.
 Legfrissebb cikkek


A nyári időszakban sem szabad elhanyagolni a céges programokat
A nyári időszak kiváló alkalom arra, hogy a céges rendezvények segítségével erősítsük a csapatszellemet, javítsuk az alkalmazottak közötti kommunikációt, és növeljük az elkötelezettséget a munkahely iránt. Egy szóval azért, mert nyár van, nem kell, hogy megálljon az élet, sőt, pörögjenek még inkább a céges események!
5 meggyőző érv, hogy miért szükséges a klíma az irodákban
A modern munkahelyi környezet számos kihívással szembesül, amelyek közül az egyik legfontosabb a megfelelő hőmérséklet biztosítása. Az irodai klímaberendezések már nem csak kényelmi szempontból fontosak, hanem esszenciális részei a produktív munkakörnyezetnek. Íme öt meggyőző érv, ami alátámasztja, hogy miért nélkülözhetetlen a klímaberendezés minden irodában.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!