Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Főoldal > Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!


2019/05/17

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy takarítani nem szeretnek túl sokan... Az állandó körforgás érzése, az időhiány is nagy szerepet játszik benne - pedig egy kis rutinnal akár napi 10 perc erőfeszítéssel megkímélheted magad attól, hogy "ellepjen" a kupi!

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Minden a szokásokon múlik

A legtöbb ember a hétköznapi teendő során nem ügyel feltétlen környézetére, a takarítás valamiért konkrét időtöltésként, programként szerepel csak a “naptárban”. Pedig a megfelelő szokások kialakításával rengeteget tehetsz azért, hogy a nagytakarítások alkalmával se kelljen akár napokat, órákat ölnöd a rend és tisztaság megteremtésével!

 Ezeket a szokásokat érdemes kialakítani:

Mindent rögtön a helyére!

Ha egy-egy tevékenység befejezése után mindent rögtön a helyére teszel, az rossz esetben is csak néhány percet vesz igénybe. Ha ezt nem teszed meg, akár egy nap alatt is összegyűlhet akkora kupleráj a lakásban – pláne gyermekes otthonokban – ami már bizony kihívást jelenthet egy hosszú nap után!

 

Minden napra egy feladat

Egy teljes tavaszi nagytakarítás Budapesten akár egy napot is igénybe vehet, ha nem többet. Erre időt kell teremteni, fel kell készülni… De mi lenne, ha a nagytakarítás nem külön program lenne, hanem minden napra jutna egy kis feladat? 

Ma takarítsd ki a micro-t, holnap jöhet a sütő. Így csupán néhány percet vesz igénybe a napodból a takarítás! 

 

Munkamegosztás – hogy ne csak Neked kelljen takarítani!

Sajnos az az általános tapasztalat, hogy a munkamegosztás még nem feltétlen működik az otthonokban. Hiába dolgozik az édesanya is ugyan úgy mint apa, a takarítás még mindig az ő kizárólagos dolga – a gyerekekről pedig ne is beszéljünk. Alakítsatok hát ki munkamegosztást! Mindenkinek legyen saját felelőssége, így biztosan nem vártok egymásra.Legfrissebb cikkek


Fontos tudnivalók a lyukas fogakkal kapcsolatban
A lyukas fog egy nagyon gyakori probléma, ennek ellenére alig tudunk róla valamit. Hogyan alakulnak ki a lyukas fogak, minek hatására, hogyan lehet őket hatékonyan kezelni, és ami a legfontosabb: mit lehet ellenük tenni? Az alábbi cikkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót a lyukas fogakkal kapcsolatban.
Kirándulást tervezel? Erre érdemes elindulnod!
Az ősz megérkeztével az időjárás is kezd már hűvösebbé válni, mégis szerencsére még akadnak napsütötte délutánok, melyeken érdemes egy-egy rövidebb vagy éppen hosszabb kirándulást tervezned – lássuk, merre érdemes ellátogatnod a Budai Várnegyedben!