Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Főoldal > Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!


2019/05/17

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy takarítani nem szeretnek túl sokan... Az állandó körforgás érzése, az időhiány is nagy szerepet játszik benne - pedig egy kis rutinnal akár napi 10 perc erőfeszítéssel megkímélheted magad attól, hogy "ellepjen" a kupi!

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Minden a szokásokon múlik

A legtöbb ember a hétköznapi teendő során nem ügyel feltétlen környézetére, a takarítás valamiért konkrét időtöltésként, programként szerepel csak a “naptárban”. Pedig a megfelelő szokások kialakításával rengeteget tehetsz azért, hogy a nagytakarítások alkalmával se kelljen akár napokat, órákat ölnöd a rend és tisztaság megteremtésével!

 Ezeket a szokásokat érdemes kialakítani:

Mindent rögtön a helyére!

Ha egy-egy tevékenység befejezése után mindent rögtön a helyére teszel, az rossz esetben is csak néhány percet vesz igénybe. Ha ezt nem teszed meg, akár egy nap alatt is összegyűlhet akkora kupleráj a lakásban – pláne gyermekes otthonokban – ami már bizony kihívást jelenthet egy hosszú nap után!

 

Minden napra egy feladat

Egy teljes tavaszi nagytakarítás Budapesten akár egy napot is igénybe vehet, ha nem többet. Erre időt kell teremteni, fel kell készülni… De mi lenne, ha a nagytakarítás nem külön program lenne, hanem minden napra jutna egy kis feladat? 

Ma takarítsd ki a micro-t, holnap jöhet a sütő. Így csupán néhány percet vesz igénybe a napodból a takarítás! 

 

Munkamegosztás – hogy ne csak Neked kelljen takarítani!

Sajnos az az általános tapasztalat, hogy a munkamegosztás még nem feltétlen működik az otthonokban. Hiába dolgozik az édesanya is ugyan úgy mint apa, a takarítás még mindig az ő kizárólagos dolga – a gyerekekről pedig ne is beszéljünk. Alakítsatok hát ki munkamegosztást! Mindenkinek legyen saját felelőssége, így biztosan nem vártok egymásra.Legfrissebb cikkek


Ilyen káros anyagok és baktériumok találhatóak a vízben
Összességében a vízminőség fenntartása és a rendszeres vízvizsgálat nemcsak jogszabályi kötelezettség, hanem alapvető egészségügyi követelmény is a különböző intézmények számára. A biztonságos és tiszta víz biztosítása érdekében az intézményeknek szigorúan be kell tartaniuk a vízkezelési előírásokat és rendszeresen felül kell vizsgálniuk vízrendszereiket. Mutatjuk miért!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!