Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Főoldal > Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!


2019/05/17

Szerintem nem túlzás azt állítani, hogy takarítani nem szeretnek túl sokan... Az állandó körforgás érzése, az időhiány is nagy szerepet játszik benne - pedig egy kis rutinnal akár napi 10 perc erőfeszítéssel megkímélheted magad attól, hogy "ellepjen" a kupi!

Így tartsd tisztán a lakásod napi 10 perc munkával!

Minden a szokásokon múlik

A legtöbb ember a hétköznapi teendő során nem ügyel feltétlen környézetére, a takarítás valamiért konkrét időtöltésként, programként szerepel csak a “naptárban”. Pedig a megfelelő szokások kialakításával rengeteget tehetsz azért, hogy a nagytakarítások alkalmával se kelljen akár napokat, órákat ölnöd a rend és tisztaság megteremtésével!

 Ezeket a szokásokat érdemes kialakítani:

Mindent rögtön a helyére!

Ha egy-egy tevékenység befejezése után mindent rögtön a helyére teszel, az rossz esetben is csak néhány percet vesz igénybe. Ha ezt nem teszed meg, akár egy nap alatt is összegyűlhet akkora kupleráj a lakásban – pláne gyermekes otthonokban – ami már bizony kihívást jelenthet egy hosszú nap után!

 

Minden napra egy feladat

Egy teljes tavaszi nagytakarítás Budapesten akár egy napot is igénybe vehet, ha nem többet. Erre időt kell teremteni, fel kell készülni… De mi lenne, ha a nagytakarítás nem külön program lenne, hanem minden napra jutna egy kis feladat? 

Ma takarítsd ki a micro-t, holnap jöhet a sütő. Így csupán néhány percet vesz igénybe a napodból a takarítás! 

 

Munkamegosztás – hogy ne csak Neked kelljen takarítani!

Sajnos az az általános tapasztalat, hogy a munkamegosztás még nem feltétlen működik az otthonokban. Hiába dolgozik az édesanya is ugyan úgy mint apa, a takarítás még mindig az ő kizárólagos dolga – a gyerekekről pedig ne is beszéljünk. Alakítsatok hát ki munkamegosztást! Mindenkinek legyen saját felelőssége, így biztosan nem vártok egymásra.Legfrissebb cikkek


Családi programok Budapesten és környékén
Most, hogy jön a jó idő, végre vége a télnek, egyre többen vágynak rá, hogy elhagyják az otthont, és különböző programokkal töltsék ki a rendelkezésükre álló időt. Igen ám, de mégis, milyen programokon lehet részt vennie az egész családnak? Ebben a cikkben mutatok néhány ötletet, amire Budapesten és környékén van lehetőség, és amelyet az egész család élvezni fog!
Mit tehetsz magadért a bezártság alatt?
Az elmúlt időszak sokakat megviselt, számos hely átmenetileg bezárt, a többinél is szigorú szabályok és korlátozások vannak érvényben, ráadásul 8 után az utcára sem szabad kilépni. A lakásban töltött hónapok könnyen az ember idegeire mennek, azonban van néhány dolog, amire épp ebben az időszakban keríthetsz sort!
Mi kell egy ütős szülinapi bulihoz?
A legtöbb ember szereti megünnepelni a születésnapját, néha nagyszabású bulival, máskor csak a legközelebbi barátokkal, családtagokkal. Akármilyen kaliberű ünnepséget szervezel is, mutatok néhány dolgot, amire mindenképpen figyelj ahhoz, hogy a parti valóban az év egyik legjobb eseménye legyen!