Fogszabályozás - minél előbb, annál jobb!

Főoldal > Miért jobb minél hamarabb a fogszabályozó?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért jobb minél hamarabb a fogszabályozó?


2021/04/09
Puskás Rékka

Míg pár évtizede szinte kizárólag gyermekeknél és tinédzsereknél használtak fogszabályozót, ma már gyakorlatilag bármilyen korban igényelhető. Ugyanakkor hiába van lehetőség a felnőtt fogszabályozásra, érdemesebb túlesni rajta már tiniként! Nézzük, miért!

Miért jobb fiatalon a fogszabályozás?

Fiatalon könnyebb formálni a csontot

 

Az első és legfontosabb, ami miatt fiatal korban sokkal jobb ötlet a fogszabályzót feltétele, hogy ebben a korban még sokkal könnyebb formálni a csontokat. Mivel rugalmasabbak, könnyebben lehet őket a helyes irányba terelni. Ezzel szemben felnőtt korban már sokkal nehezebb rávenni a csontokat, hogy a megfelelő irányba idomuljanak. A kívánt eredmény elérése sokkal több időbe kerül és gyakran fájdalmasabb is, mint tinédzserkorban. 

Nem lóg ki a sorból

 

Minden második tinédzser szájában látni fogszabályzót, ezért aztán ha fiatalon kerül valakinek a szájába ilyen szerkezet, nem érzi magát kirekesztve, nem érzi magát másnak. Ezzel szemben felnőtt korban hiába egyre elterjedtebbek a felnőtt fogszabályozók, nagyobb a valószínűsége, hogy a munkahelyen, tömegközlekedésen, az utcán furcsa pillantások kereszttüzében kerül az, aki ilyen szerkezetet visel. Ugyan ma már vanna szinte teljesen láthatatlan fogszabályozók, de felnőttként ezek is feszélyezhetnek.

 

Az ár sem ugyanaz, mit felnőttkorban

 

Mi a gyermek fogszabályozás át az állam támogatja addig felnőttkorban egy ilyen procedúra igencsak költséges lehet. A fogszabályozás árak a TB támogatása nélkül bizony meg tudnak ugrani, ellenben a gyerekek esetében még egyáltalán nem szükséges csillagászati összegeket fordítani a beavatkozásra. Ami kicsit sem mindegy például egy 3-4-5 éves periódus esetén.

 

Túl van rajta

 

A fogszabályozás valahol egy kicsit olyan, mint a kisbabáknak a fülbevaló; egyfelől nyilván sajnáljuk gyermekeinket, hogy fájdalmat kell megélniük, másfelől jobb, ha ezen már minél hamarabb túl vannak. A kisbabák is csak néhány percig sírnak a fülbelövést követően, később pedig nem emlékeznek rá. Ellenben sok gyerek nagyobb korában már fél ugyanettől a folyamattól. Hasonlóképpen van ez a fogszabályzó esetében is. Ha már gyerekként, kamaszként, tinédzserként túl van valaki a fogak szabályozásán, akkor többet nem is kell ezzel a problémával foglalkoznia. Ráadásul azok az emberek, akik felnőtt korukban jutnak csak el a fogszabályozásig, nagyobb valószínűséggel küzdenek majd mosoly-komplexusokkal is.
Elemzések Felmérések Gazdaság Jövő Kiadások PénzLegfrissebb cikkek


A nyári időszakban sem szabad elhanyagolni a céges programokat
A nyári időszak kiváló alkalom arra, hogy a céges rendezvények segítségével erősítsük a csapatszellemet, javítsuk az alkalmazottak közötti kommunikációt, és növeljük az elkötelezettséget a munkahely iránt. Egy szóval azért, mert nyár van, nem kell, hogy megálljon az élet, sőt, pörögjenek még inkább a céges események!
5 meggyőző érv, hogy miért szükséges a klíma az irodákban
A modern munkahelyi környezet számos kihívással szembesül, amelyek közül az egyik legfontosabb a megfelelő hőmérséklet biztosítása. Az irodai klímaberendezések már nem csak kényelmi szempontból fontosak, hanem esszenciális részei a produktív munkakörnyezetnek. Íme öt meggyőző érv, ami alátámasztja, hogy miért nélkülözhetetlen a klímaberendezés minden irodában.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!