Fogszabályozás - minél előbb, annál jobb!

Főoldal > Miért jobb minél hamarabb a fogszabályozó?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért jobb minél hamarabb a fogszabályozó?


2021/04/09
Puskás Rékka

Míg pár évtizede szinte kizárólag gyermekeknél és tinédzsereknél használtak fogszabályozót, ma már gyakorlatilag bármilyen korban igényelhető. Ugyanakkor hiába van lehetőség a felnőtt fogszabályozásra, érdemesebb túlesni rajta már tiniként! Nézzük, miért!

Miért jobb fiatalon a fogszabályozás?

Fiatalon könnyebb formálni a csontot

 

Az első és legfontosabb, ami miatt fiatal korban sokkal jobb ötlet a fogszabályzót feltétele, hogy ebben a korban még sokkal könnyebb formálni a csontokat. Mivel rugalmasabbak, könnyebben lehet őket a helyes irányba terelni. Ezzel szemben felnőtt korban már sokkal nehezebb rávenni a csontokat, hogy a megfelelő irányba idomuljanak. A kívánt eredmény elérése sokkal több időbe kerül és gyakran fájdalmasabb is, mint tinédzserkorban. 

Nem lóg ki a sorból

 

Minden második tinédzser szájában látni fogszabályzót, ezért aztán ha fiatalon kerül valakinek a szájába ilyen szerkezet, nem érzi magát kirekesztve, nem érzi magát másnak. Ezzel szemben felnőtt korban hiába egyre elterjedtebbek a felnőtt fogszabályozók, nagyobb a valószínűsége, hogy a munkahelyen, tömegközlekedésen, az utcán furcsa pillantások kereszttüzében kerül az, aki ilyen szerkezetet visel. Ugyan ma már vanna szinte teljesen láthatatlan fogszabályozók, de felnőttként ezek is feszélyezhetnek.

 

Az ár sem ugyanaz, mit felnőttkorban

 

Mi a gyermek fogszabályozás át az állam támogatja addig felnőttkorban egy ilyen procedúra igencsak költséges lehet. A fogszabályozás árak a TB támogatása nélkül bizony meg tudnak ugrani, ellenben a gyerekek esetében még egyáltalán nem szükséges csillagászati összegeket fordítani a beavatkozásra. Ami kicsit sem mindegy például egy 3-4-5 éves periódus esetén.

 

Túl van rajta

 

A fogszabályozás valahol egy kicsit olyan, mint a kisbabáknak a fülbevaló; egyfelől nyilván sajnáljuk gyermekeinket, hogy fájdalmat kell megélniük, másfelől jobb, ha ezen már minél hamarabb túl vannak. A kisbabák is csak néhány percig sírnak a fülbelövést követően, később pedig nem emlékeznek rá. Ellenben sok gyerek nagyobb korában már fél ugyanettől a folyamattól. Hasonlóképpen van ez a fogszabályzó esetében is. Ha már gyerekként, kamaszként, tinédzserként túl van valaki a fogak szabályozásán, akkor többet nem is kell ezzel a problémával foglalkoznia. Ráadásul azok az emberek, akik felnőtt korukban jutnak csak el a fogszabályozásig, nagyobb valószínűséggel küzdenek majd mosoly-komplexusokkal is.
Elemzések Felmérések Gazdaság Jövő Kiadások PénzLegfrissebb cikkek


Isteni, alkoholmentes koktélok nyárra
Nincs is jobb a nyári forróságban a hideg, frissítő italoknál, koktéloknál. Most alkoholmentes változatokat hoztunk nektek, amiket napközben is bátran fogyaszthattok, nem álmosítanak, utánuk nyugodtan kocsiba lehet ülni, és még a gyerekeknek sem kell kimaradniuk a jóból.
Tizenöt tipp a sikeres fogyókúrához
Annak ellenére, hogy a kevesebb evés, illetve a több mozgás a fogyókúrázás két alaptétele, korántsem olyan egyszerű a feladat. A fogyni vágyóknak ugyanis szükségük van az étkezési tippek arzenáljára, amelyek átsegítik őket az elkerülhetetlen nehézségeken. Összegyűjtöttük a legjobbakat.
A terhesség tönkreteszi a fogakat?
Bár a legtöbb kismama tudatában van annak, hogy a megfelelő szájhigiénia fontos a saját és a baba egészsége szempontjából is, számos félreértés és hamis információ miatt sokan mégis elkerülik a fogorvost várandósságuk alatt. Dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogorvosa szerint azonban a szakemberek biztonságosan és hatékonyan tudják kezelni a felmerülő problémákat.