Fogszabályozás - minél előbb, annál jobb!

Főoldal > Miért jobb minél hamarabb a fogszabályozó?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért jobb minél hamarabb a fogszabályozó?


2021/04/09
Puskás Rékka

Míg pár évtizede szinte kizárólag gyermekeknél és tinédzsereknél használtak fogszabályozót, ma már gyakorlatilag bármilyen korban igényelhető. Ugyanakkor hiába van lehetőség a felnőtt fogszabályozásra, érdemesebb túlesni rajta már tiniként! Nézzük, miért!

Miért jobb fiatalon a fogszabályozás?

Fiatalon könnyebb formálni a csontot

 

Az első és legfontosabb, ami miatt fiatal korban sokkal jobb ötlet a fogszabályzót feltétele, hogy ebben a korban még sokkal könnyebb formálni a csontokat. Mivel rugalmasabbak, könnyebben lehet őket a helyes irányba terelni. Ezzel szemben felnőtt korban már sokkal nehezebb rávenni a csontokat, hogy a megfelelő irányba idomuljanak. A kívánt eredmény elérése sokkal több időbe kerül és gyakran fájdalmasabb is, mint tinédzserkorban. 

Nem lóg ki a sorból

 

Minden második tinédzser szájában látni fogszabályzót, ezért aztán ha fiatalon kerül valakinek a szájába ilyen szerkezet, nem érzi magát kirekesztve, nem érzi magát másnak. Ezzel szemben felnőtt korban hiába egyre elterjedtebbek a felnőtt fogszabályozók, nagyobb a valószínűsége, hogy a munkahelyen, tömegközlekedésen, az utcán furcsa pillantások kereszttüzében kerül az, aki ilyen szerkezetet visel. Ugyan ma már vanna szinte teljesen láthatatlan fogszabályozók, de felnőttként ezek is feszélyezhetnek.

 

Az ár sem ugyanaz, mit felnőttkorban

 

Mi a gyermek fogszabályozás át az állam támogatja addig felnőttkorban egy ilyen procedúra igencsak költséges lehet. A fogszabályozás árak a TB támogatása nélkül bizony meg tudnak ugrani, ellenben a gyerekek esetében még egyáltalán nem szükséges csillagászati összegeket fordítani a beavatkozásra. Ami kicsit sem mindegy például egy 3-4-5 éves periódus esetén.

 

Túl van rajta

 

A fogszabályozás valahol egy kicsit olyan, mint a kisbabáknak a fülbevaló; egyfelől nyilván sajnáljuk gyermekeinket, hogy fájdalmat kell megélniük, másfelől jobb, ha ezen már minél hamarabb túl vannak. A kisbabák is csak néhány percig sírnak a fülbelövést követően, később pedig nem emlékeznek rá. Ellenben sok gyerek nagyobb korában már fél ugyanettől a folyamattól. Hasonlóképpen van ez a fogszabályzó esetében is. Ha már gyerekként, kamaszként, tinédzserként túl van valaki a fogak szabályozásán, akkor többet nem is kell ezzel a problémával foglalkoznia. Ráadásul azok az emberek, akik felnőtt korukban jutnak csak el a fogszabályozásig, nagyobb valószínűséggel küzdenek majd mosoly-komplexusokkal is.
Elemzések Felmérések Gazdaság Jövő Kiadások PénzLegfrissebb cikkek


Hol keress orvosokat? -Mutatjuk a legmodernebb felületeket
Hogyan lépj kapcsolatba sportorvosokkal? Mindenki számára a legelső és a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy megkérdezzük az ismerősünktől kit ajánl vagy beírjuk a Google keresőbe. Azonban a ma már sokkal egyszerűbb eszközünk van az orvosok felfedezésére és kutatására, ez a portál pedig az, ami mindennapi életünket is végigkíséri. Mutatjuk nektek miről is van szó.
Jelek, amik azt mutatják, hogy szükséged lehet műfogsorra
A jó hír az, hogy a fogak elvesztése nem egyik napról a másikra következik be. Sok beteg számára nem feltétlenül szükséges a fogsor használata, ha jó otthoni egészségügyi ellátást gyakorolnak, és rendszeres fogászati ellenőrzéseken vesznek részt. Íme azonban 8 jel, amely arra utal, hogy fogpótlásra lehet szükség a jövőbeni fogászati egészségügyi szükségleteidhez.
5 ok, amiért érdemes befektetni egy szabadtéri szaunába
A szaunák nagyszerű források a test és a lélek egészségének megőrzéséhez. A hagyományos finn kultúra létfontosságú része, a beltéri és kültéri szaunákat ma már világszerte széles körben használják egészségügyi előnyeik miatt. Remek módja lehet egy mozgalmas nap befejezésének, kilábalni az edzés után, vagy minőségi szabadidő eltöltésére pusztán pihenéssel. Ha saját szaunahelyiség építését fontolgatod, egy kültéri szauna építése tökéletes megoldás lehet, és értékes kiegészítője lehet otthonodnak.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hátköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Hallgasd meg a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamám, vagy éppen a testvéred jó tanácsaid blogunk sorai közé rejtve. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd.

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!