Nem érdemes tőle félni - mutatom, milyen egy gyökérkezelés

Főoldal > Minden, ami gyökérkezelés – emiatt nem érdemes tőle félned

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Minden, ami gyökérkezelés – emiatt nem érdemes tőle félned


2021/10/28
TK

Mindenképpen vigyáznunk kell fogaink egészségére. Amennyiben kellően odafigyelünk szájhigiéniánkra, könnyedén elkerülhetjük az olyan fogászati kezeléseket, melyek hallatán a hideg futkos a hátunkon. Mégis, a legtöbb beavatkozástól nem szabad tartanunk – mutatjuk, miért!

Fogászati

Mi is az a gyökérkezelés?


A szó hallatán sokan megijednek, még sincs semmi okuk az aggodalomra. Amennyiben nem vigyázol megfelelően fogaidra, azok könnyedén begyulladhatnak – ekkor lesz majd szükséged gyökérkezelésre. Maga a gyulladás sokszor kellemetlen tünetekkel járhat – általában erős fogfájdalommal, illetve fogérzékenységgel keresik fel a rendelőt a Páciensek.


A gyökérkezelés maga tehát a fog belsejéhez köthető, ahol a gyulladást okozó baktériumokat távolítják el a szakemberek.
Mégis, a minőségi eszközök, a szakemberek képzettsége, illetve a technológiák által ma már ez a fogászati kezelés is fájdalommentesen történik meg.


Gyökérkezelés fájdalommentesen


A Móricz Dental rendelőjében a gyökérkezelést már fájdalommentesen végzik el. Amennyiben itt szeretnéd újra egészségessé varázsolni fogaidat, akkor két opció közül választhatsz – hagyományos, illetve mikroszkópos gyökérkezelés mellett is dönthetsz.


Hagyományos vagy mikroszkópos gyökérkezelés?


Amennyiben nem szeretnél a hagyományos mellett dönteni, akkor választhatod a mikroszkópos gyökérkezelést is, mely az egyik leghatékonyabb eljárás a fog megmentésére. Minden gyökérkezelés szempontjából kulcsfontosságú a precizitás – melyre az utóbbi opciónál még nagyobb hangsúlyt fektetnek, épp ezért időigényesebb is.


Bár a két opció között árban különbségek lehetnek, ugyanis a gyökérkezelés árak magukba foglalják a felhasznált eszközöket, befolyásolja azt a kezelés időtartama, a gyulladás mértéke, valamint a gyökércsatornák formája, s száma.


Amennyiben fogászati problémával szembesülsz, a Móricz Dental rendelőjében egy személyes konzultáció keretein belül bővebb tájékoztatást kaphatsz, miután szakembereik egyénre szabva, magas szakképzettséggel képesek lesznek segíteni.
 
ElemzésekLegfrissebb cikkek


3 hasznos tanács a szaunázáshoz, amit még lehet, hogy nem hallottál
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szaunázás, ami nem meglepő, hiszen amellett, hogy ez egy nagyon kellemes kikapcsolódás, remek lehetőség egy kis együtt töltött minőségi időre, megannyi pozitív hatása is van a szervezetre.  Azonban van néhány fontos szabály, amit érdemes megfogadni, hogy tényleg maximálisan élvezetes és hasznos is legyen a szaunázás.
Használj Te is step padot – mutatjuk, miért
Mindenki az egészséges életmódra törekszik, melyben nem csak egy kiegyensúlyozott étrendnek, illetve a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásnak kell megjelennie, de a rendszeres testmozgásnak is. Amennyiben ugyanakkor nem szeretnénk sportemberek lenni, csupán csak formában tartanánk magunkat, érdemes az aerobic felé fordulni, amihez pedig mindig jól jön egy step pad.
Érdemes magánfogorvosi kezelésre menni? Most kiderül!
Sokan bajban vannak, amikor fogászati kezelésre kerül a sor – érdemes magán úton szakembert keresni vagy elég lenne, ha csupán a körzeti orvosunkat meglátogatjuk? Alábbi cikkünkben nézzük meg, melyiket érdemes inkább választani.