Ezért érdemes gömbsúlyt használnod edzéseid során

Főoldal > Miért érdemes egy gömbsúlyt használnod edzéseid során?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes egy gömbsúlyt használnod edzéseid során?


2021/11/30
TK

A gömbsúly, vagy más néven kettlebell egyre elterjedtebb eszköznek számít, melyet előszeretettel használnak az emberek edzéseik során, ugyanis rendkívül sok jótékony hatása van szervezetünkre nézve. Alábbi cikkünkből tudj meg Te is mindent a gömbsúly kapcsán!

Hatékony edzés

Mit is takar egy gömbsúly?


A gömbsúly, vagy kettlebell eredendően egy orosz találmány, mely csupán egy vasgolyót, valamint annak fogóját jelenti. Egyszerűségével szemben mégis rendkívül hasznos lehet mozgásformáink kapcsán, ugyanis manapság az egyik legjobb erőfejlesztési eszköznek számít. Abban az esetben, ha a gömbsúly rendelés mellett döntünk, tudnunk kell, hogy nem csak könnyűszerrel erősebbé válhatunk általa, de állóképességünk is nagyobb mértékben képes megnövekedni.


Gömbsúly a tökéletes alak érdekében


Amennyiben a gömbsúly használata mellett döntesz, akkor biztos lehetsz benne, hogy már akár rövidebb időn belül is látható eredményt érsz el. Ez kardió mivolta végett is érvényes, de akár könnyedén formába is hozhatod magad segítségével! Az ilyen mozgásformával ugyanis hasonló eredményt érhetsz el, mintha egy futópadot használnál huzamosabb ideig.
Ez a sporteszköz képes egyszerűn beindítani a szírégetési folyamatokat, mindemellett nagyobb mértékben megdolgoztatni a szívet, ha pedig ez nem lenne elég, akkor az állóképességet, és használója erejét is könnyedén növeli.


Mire érdemes odafigyelni a gömbsúly rendelés kapcsán?


Mint láthattuk a kettlebellnek számos előnye van – mégis van egy két dolog, amire érdemes odafigyelni a gömbsúly rendelés kapcsán. Fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb darabot válasszuk, ne a legnehezebb eszközzel kezdjünk bele edzéseinkbe. Mindemellett az is nagyobb jelentőséggel bír, hogy milyen márka mellett döntünk, fontos, hogy a minőségi darabok között kutassunk. A Capetan sporteszközei magas minőséggel rendelkeznek, így esetükben biztosak lehetünk nem csak a gömbsúly vásárlás sikerességében, de a sporteszköz biztonságos használatában és hosszú élettartamában is.Legfrissebb cikkek


Miért gyulladt be az ínyem? - Házi praktikák fogínygyulladás ellen
Az ínygyulladás az ínybetegség (parodontális betegség) gyakori és enyhe formája, amely irritációt, bőrpírt és duzzanatot (gyulladást) okoz a fogínyben, az íny fogazat körüli részén. Fontos, hogy komolyan vegyük a fogínygyulladást, és azonnal kezeljük. Az ínygyulladás sokkal súlyosabb fogínybetegséghez, az úgynevezett parodontitiszhez és a fogak elvesztéséhez vezethet.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!