Ezért érdemes gömbsúlyt használnod edzéseid során

Főoldal > Miért érdemes egy gömbsúlyt használnod edzéseid során?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes egy gömbsúlyt használnod edzéseid során?


2021/11/30
TK

A gömbsúly, vagy más néven kettlebell egyre elterjedtebb eszköznek számít, melyet előszeretettel használnak az emberek edzéseik során, ugyanis rendkívül sok jótékony hatása van szervezetünkre nézve. Alábbi cikkünkből tudj meg Te is mindent a gömbsúly kapcsán!

Hatékony edzés

Mit is takar egy gömbsúly?


A gömbsúly, vagy kettlebell eredendően egy orosz találmány, mely csupán egy vasgolyót, valamint annak fogóját jelenti. Egyszerűségével szemben mégis rendkívül hasznos lehet mozgásformáink kapcsán, ugyanis manapság az egyik legjobb erőfejlesztési eszköznek számít. Abban az esetben, ha a gömbsúly rendelés mellett döntünk, tudnunk kell, hogy nem csak könnyűszerrel erősebbé válhatunk általa, de állóképességünk is nagyobb mértékben képes megnövekedni.


Gömbsúly a tökéletes alak érdekében


Amennyiben a gömbsúly használata mellett döntesz, akkor biztos lehetsz benne, hogy már akár rövidebb időn belül is látható eredményt érsz el. Ez kardió mivolta végett is érvényes, de akár könnyedén formába is hozhatod magad segítségével! Az ilyen mozgásformával ugyanis hasonló eredményt érhetsz el, mintha egy futópadot használnál huzamosabb ideig.
Ez a sporteszköz képes egyszerűn beindítani a szírégetési folyamatokat, mindemellett nagyobb mértékben megdolgoztatni a szívet, ha pedig ez nem lenne elég, akkor az állóképességet, és használója erejét is könnyedén növeli.


Mire érdemes odafigyelni a gömbsúly rendelés kapcsán?


Mint láthattuk a kettlebellnek számos előnye van – mégis van egy két dolog, amire érdemes odafigyelni a gömbsúly rendelés kapcsán. Fontos, hogy a számunkra legmegfelelőbb darabot válasszuk, ne a legnehezebb eszközzel kezdjünk bele edzéseinkbe. Mindemellett az is nagyobb jelentőséggel bír, hogy milyen márka mellett döntünk, fontos, hogy a minőségi darabok között kutassunk. A Capetan sporteszközei magas minőséggel rendelkeznek, így esetükben biztosak lehetünk nem csak a gömbsúly vásárlás sikerességében, de a sporteszköz biztonságos használatában és hosszú élettartamában is.Legfrissebb cikkek


3 hasznos tanács a szaunázáshoz, amit még lehet, hogy nem hallottál
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szaunázás, ami nem meglepő, hiszen amellett, hogy ez egy nagyon kellemes kikapcsolódás, remek lehetőség egy kis együtt töltött minőségi időre, megannyi pozitív hatása is van a szervezetre.  Azonban van néhány fontos szabály, amit érdemes megfogadni, hogy tényleg maximálisan élvezetes és hasznos is legyen a szaunázás.
Használj Te is step padot – mutatjuk, miért
Mindenki az egészséges életmódra törekszik, melyben nem csak egy kiegyensúlyozott étrendnek, illetve a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásnak kell megjelennie, de a rendszeres testmozgásnak is. Amennyiben ugyanakkor nem szeretnénk sportemberek lenni, csupán csak formában tartanánk magunkat, érdemes az aerobic felé fordulni, amihez pedig mindig jól jön egy step pad.
Érdemes magánfogorvosi kezelésre menni? Most kiderül!
Sokan bajban vannak, amikor fogászati kezelésre kerül a sor – érdemes magán úton szakembert keresni vagy elég lenne, ha csupán a körzeti orvosunkat meglátogatjuk? Alábbi cikkünkben nézzük meg, melyiket érdemes inkább választani.