5 dolog, amit megtehetsz a fogkő kialakulása ellen, trükkök fogkő kialakulása ellen, tippek fogkő kialakulása ellen

Főoldal > 5 dolog, amit megtehetsz a fogkő kialakulása ellen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 dolog, amit megtehetsz a fogkő kialakulása ellen


2023/02/09

A fogkőről viszonylag sokszor esik szó nemcsak szakmai körökben, hanem a mindennapokban is. Nem véletlen, hiszen a fogkő egy gyakori probléma, ami sokféle fogászati betegségnek az elindítója. A megfelelő szájhigiénia megőrzésével sikeresen megszabadíthatjuk a szájüregünket a lepedéktől, és így megkímélhetjük fogainkat a fogkőtől. Lássuk milyen lépéseket tudunk tenni, hogy megelőzzük a fogkő kialakulását!

5 tipp  fogkő kialakulása ellen

Ne felejts el fogselymet használni!

Sokan élik úgy az életüket, abban a hitben, hogy mindent megtettek fogaik egészségéért, tisztaságáért azzal, hogy naponta 2-3-szor fogat mostak, de azzal az aprósággal nem számolnak, hogy a fogselyem használata is kötelező eleme a fogak tisztításának! Nagyon fontos a napi minimum kétszeri fogmosás, de nem elegendő! A fogmosás önmagában nem tudja eltávolítani az összes lepedéket a fogak között és az íny alatti kis zsebekből. A fogselyem használata segíthet, hogy tényleg minden lepedéket eltávolíts minden egyes fogfelületről, és a lepedékkel együtt a káros baktériumokat is elkerüld.

 Használj fluoridos fogkrémet!

A fluor elengedhetetlen a fogzománc károsodásának helyreállításához. A fogorvosok a fluoridos fogkrémek használatát ajánlják a legnagyobb arányban, ezért ha teheted, ilyen tartalmú fogkrémet válassz. Szerencsére már egyre több termék tartalmaz fluoridod, ezért széles a választék.

 

Xilitolos rágógumi a fogkő ellen!

Míg más élelmiszerek cukrokká bomlanak le a szánkban terjedő káros baktériumok számára, amelyek lepedéket, fogszuvasodást és ínybetegségeket okoznak, a xilit a baktériumok számára nem emészthető. Ennek eredményeként a káros baktériumok jelenléte a szájban jelentősen csökkenthető, ha xilittel édesített rágót rágsz. A kutatások azt is kimutatták, hogy a xilit fogászati termékek használata helyreállíthatja a fogzománcot azáltal, hogy több lúgos nyálat termel, amely remineralizálja a fogakat.

 

Változtass az életmódodon!

Számos rossz életmódbeli szokás hozzájárul a fogak károsodásához, ilyen például a nem megfelelő étrend, a túl sok cukros élelmiszer, szénsavas üdítőital fogyasztása, az alkohol, vagy éppen a dohányzás. Ezek az egyébként is egészségtelen szokások a fogakat is károsítják. Ezek felhagyásával sok-sok jót tehetsz azért, hogy igazán egészségesek maradjanak a fogaid.

 

Félévente keress fel egy fogorvost!

Amikor a fogkő felhalmozódik az ínyvonal felett és alatt, ez akadályozhatja a fogmosást és a fogselyem használatát, ami még nehezebbé teszi a nehezen elérhető helyekre való eljutást a fogak között és az íny körül. Ezenkívül az íny feletti fogkő felhalmozódása nagyobb kockázatot jelent a progresszív fogínybetegség számára, ami végső soron fogíny gyulladáshoz, fogszuvasodáshoz vezethet. Ha kialakul a fogkő, akkor azt otthoni módszerekkel nem lehet eltávolítani, szakember segítségét kell kérni. A fogkőeltávolítás Budapesten teljesen fájdalommentes, és néhány percet vesz csak igénybe. Ugye neked is van félévente néhány perced a fogaid egészségének megőrzésére? Ez segít elkerülni a fájdalmas fogászati betegségeket, megkímélni a foghúzástól, és egyéb kellemetlen beavatkozásoktól. 
 Legfrissebb cikkek


5 ötlet az ételszállításhoz, hogy éttermed kiemelkedjen
Az élelmiszer csomagolás alulértékelt módja annak, hogy a vendégek emlékezzenek az éttermedre. Bár lehet, hogy ez nem tartozik a prioritások közé, létfontosságú lehet az éttermi márka megalapozottabbá tételéhez. Vess egy pillantást az alábbi élelmiszer kiszállítási csomagolási ötletekre, hogy különleges és kiemelkedő csomagolásokat készíts.
Hogyan lesz népszerű a hoteled 2023-ban? Minden a szállodaüzemeltetés alapjairól!
A szállodaüzemeltetés a szállodák, üdülőhelyek és egyéb szálláshelyek kezelésének művészete és tudománya. Ez magában foglalja a különféle műveletek felügyeletét, mint például a személyzet, a marketing, a pénzügyi menedzsment és a különböző vendégszolgáltatások, hogy biztosítsák a létesítmény zökkenőmentes és nyereséges működését. De hogyan is lesz mindettől népszerű a szállodád 2023-ban?
Mitől jó egy szlogen? – 3 elengedhetetlen tipp, hogy kitűnj a tömegből
A szlogenek gyorsan a márka identitásának fontos részévé válhatnak. Sok B2B márka esetében gyakran a szlogeneket látják először a felhasználók, amikor a cég kezdőlapjára kerülnek. Így tehát vállalkozóként tehát kritikus fontosságú, hogy megértsd, hogyan kell valóban működő szlogenet írni. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mitől tud egy szlogen jó lenni és mi a különbség a szlogenek és a taglineok között (nem, ezek nem ugyanazok), és megmutatjuk, hogyan írhatsz felejthetetlen szlogent a mesterséges intelligencia segítségével a marketingben.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!