Felnőtt korban lehet a fogakat szabályozni? Minden tudnivaló a felnőtt fogszabályozásról

Főoldal > Felnőtt korban lehet a fogakat szabályozni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Felnőtt korban lehet a fogakat szabályozni?


2022/11/23
VN

Sok felnőtt osztozik tinédzserévekkel, kesze-kusza fogsorral mosolyognak. De nem mindenkinek igazították ki a fogát gyerekkorában, mert régebben ez nem volt olyan fontos dolognak tartva, pedig nagyon is az. Ha felnőttként, görbe mosolyú, akkor azon tűnődhet, hogy nem késő-e. A felnőttek ugyanolyan könnyen kiegyenesíthetik a fogukat, mint a tizenévesek? Lehet fogakat szabályozni felnőtt korban is?

felnőtt fogszabályozás tudnivalók

Felnőttkori fogszabályozás létezik?

A mosolyod az önkifejezés egyik módja, de nemcsak esztétikai okokból nem mindegy, hogy hogyan állnak a fogaid. Amennyiben azt érzed, hogy fogsorod nem szabályos, nem megfelelőképpen áll, de már meghaladtál egy bizonyos kórt, biztosan felmerült már benned a kérdés: lehet felnőtt korban is fogakat szabályozni? A görbe vagy hiányzó fogak kínosak lehetnek, és még a fogak egészségét is befolyásolhatják. A jó hír az, hogy életkorától függetlenül lehet fogakat szabályozni. A fogszabályzó nem csak gyerekeknek való. Még az 50 év feletti felnőttek számára is előnyös lehet a fogszabályzó által végzett kezelés. Kifejezetten felnőtt fogszabályozás Budapesten is elérhető a Dentorho Fogászaton. Kifejezetten erre alkalmas eszközökkel állítják helyre a fogakat, hogy mosolyod újra makulátlan lehessen.

 Mit kell tudni a felnőtt fogszabályozásról?

Azt gondolhatjuk sokan, hogy a fogszabályzó csak gyerekeken működik. Az is lehet, hogy sokan azért gondolják ezt, mert fiatalabb korukban volt is fogszabályzójuk, de az nem használt sokat (persze kérdésként felmerülhet, hogy vajon ők a fogszabályozót használták sokat?). Azonban manapság már sokkal modernebb fogszabályozási módszerek vannak, amik sokkal hatékonyabban, azaz sokkal kevesebb idő alatt képesek látványos eredményt elérni. A fogszabályzók gyorsabban működnek, amikor az állcsontok gyermekkorban és serdülőkorban nőnek, tehát alapvetően minél hamarabb helyre vannak téve a fogak, annál gyorsabb a procedúra, de sosincs késő. A fogak azonban az életkor előrehaladtával változnak, így soha nincs olyan időszak, amikor a fogszabályzó ne működne. A fogszabályzók nyomást gyakorolnak a fogak beállításához, és ez a nyomás akkor is működik, ha a csontok növekedése leállt. Felnőtteknél tovább tart a fogak kiegyenesítése, mert a csontok szilárdabbak. Ennek ellenére a fogszabályzó minden életkorban hatékony. Vannak már nagyon esztétikus, úgynevezett láthatatlan fogszabályozó készülékeke is, amik szinte teljesen észrevehetetlenek, tehát emiatt sem kell aggódnod. A nem megfelelően álló fogak egyébként súlyos fogászati problémákhoz is vezethetnek köszönhetően annak, hogy sokkal nehezebben lehet megtisztítani őket, így fokozottan ki vannak téve a fogkő, fogszuvasodás, valamint fogínygyulladás kockázatának. 
 Legfrissebb cikkek


A nyári időszakban sem szabad elhanyagolni a céges programokat
A nyári időszak kiváló alkalom arra, hogy a céges rendezvények segítségével erősítsük a csapatszellemet, javítsuk az alkalmazottak közötti kommunikációt, és növeljük az elkötelezettséget a munkahely iránt. Egy szóval azért, mert nyár van, nem kell, hogy megálljon az élet, sőt, pörögjenek még inkább a céges események!
5 meggyőző érv, hogy miért szükséges a klíma az irodákban
A modern munkahelyi környezet számos kihívással szembesül, amelyek közül az egyik legfontosabb a megfelelő hőmérséklet biztosítása. Az irodai klímaberendezések már nem csak kényelmi szempontból fontosak, hanem esszenciális részei a produktív munkakörnyezetnek. Íme öt meggyőző érv, ami alátámasztja, hogy miért nélkülözhetetlen a klímaberendezés minden irodában.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!