Ételcsomagolási tippek: nem is tudod elképzelni, mennyit számít egy étteremnek a megfelelő csomagolása, amiben az ételeket hazaviszik vagy házhon rendelik az emberek, nézd meg a cikkben!

Főoldal > 5 ötlet az ételszállításhoz, hogy éttermed kiemelkedjen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ötlet az ételszállításhoz, hogy éttermed kiemelkedjen


2023/05/08
NA

Az élelmiszer csomagolás alulértékelt módja annak, hogy a vendégek emlékezzenek az éttermedre. Bár lehet, hogy ez nem tartozik a prioritások közé, létfontosságú lehet az éttermi márka megalapozottabbá tételéhez. Vess egy pillantást az alábbi élelmiszer kiszállítási csomagolási ötletekre, hogy különleges és kiemelkedő csomagolásokat készíts.

Ételcsomagolási tippek

1. Testreszabható doboz

A kreatív ételcsomagolás az egyik olyan dolog, amellyel kiemelheted az éttermedet és több embert is motiválhatsz vele, hogy ha nincs ideje beülni hozzád, rendeljen házhoz. 
Az egyik legjobb módja annak, hogy javítsd a szolgáltatásaidat, ha megtalálod a módját annak, hogy személyessé tedd ezeket. Hogyan lehet ezt megtenni az ételek csomagolásával? Azáltal, hogy könnyen testreszabható.
Számos előnnyel jár a testreszabható doboz használata az éttermedben is. Például egy átalakítható doboz nagyon praktikus, hogy szükség esetén különböző ételeket helyezel el benne. Tedd személyre szabotté étel csomagolásodat azáltal, hogy különböző dizájnnal rendelkező, gyűjthető tárgyakká alakítod. Bátorítsd az embereket a dobozok újrahasznosítására, és mutasd meg, hogy törődsz a környezettel. Ügyfeleid nevét is ráírhatod a csomagolásra az extra személyes érzés érdekében.

 

2. Ételcsomagolás egy csavarral

Nem kell túlságosan eltávolodnia a klasszikus, egyszerű ételcsomagolási ötletektől, ha ihletet keresel. Hozzáadhatsz egyetlen dizájn csavart vagy funkciót, így egyedibb lesz, mint más éttermek élelmiszercsomagolása. Például, ha elvihető italokat kínálsz, egyszerű, de jelentős változást hozhat, ha a pohártartókhoz szívószáltartót is adsz elvitelhez. Az egész arról szól, hogy jobban átgondolod az elvihető csomagolást; már egy ilyen apróság is egyedivé teheti a csomagolását. 
Egy étterem marketing tipp: a QR-kód használata modern, és szuper lehetőség rárakni azt a csomagolás oldalára, a link pedig a honlapod étlapját nyitja meg. 

3. Szórakoztató csomagolás

Az ételcsomagolásnak nem csak gyakorlati használatra kell szolgálnia. Szórakoztatóvá teheted és nagyszerű módja annak, hogy megerősítsd a márkádat.
Ha az étterem gyerekbarát, akkor különösen jó, ha szórakoztató ételcsomagolási ötleteket kínálsz. A világos és színes dizájn vonzza a gyerekeket, de a felnőtteknél is használható Szórakoztató csomagolást is készíthetsz anélkül, hogy túlságosan trükkös lenne. A legfontosabb annak biztosítása, hogy a csomagolás továbbra is közölje a márkádat. 

 

4. Ehető csomagolás

Az egyik legizgalmasabb ételszállítási csomagolási ötlet az ehető csomagolás lenne. Ez az ötlet lenyűgöző, mivel hozzáadott értéket ad az általad működtetett vállalkozáshoz. Sokféleképpen készíthetsz ehető csomagolóanyagot az ételeidhez.
Használhatod őket például szendvicsek vagy hamburgerek becsomagolására. Olyan szívószálak is lehetnek, amelyek valami teljesen ehető anyagból készülnek. Az egyetlen probléma az ehető csomagolással, hogy sokkal drágább, mint a hagyományos csomagolás. De ha megvan a költségvetés és a fenntarthatóság elengedhetetlen, az ehető csomagolás nagyszerű módja annak, hogy az ételcsomagolást kiemelje.

 

5.Környezetbarát csomagolás

Ha az itt felsorolt szokatlan ötletek közül, ha egyiket sem tudod megvalósítani, miért ne választanál olyan csomagolást, amely megfelel éttermed értékeinek?
A környezetbarát csomagolási megoldások kiváló befektetést jelentenek minden étterem számára. Nemcsak az általad termelt szennyezést csökkenti, hanem olyan embereket is vonz, akik fenntarthatóbbak akarnak lenni. A környezetbarát csomagolási megoldásra példa az, amit már megszoktunk: a papír csomagolás. 
 
ElemzésekLegfrissebb cikkek


Miért gyulladt be az ínyem? - Házi praktikák fogínygyulladás ellen
Az ínygyulladás az ínybetegség (parodontális betegség) gyakori és enyhe formája, amely irritációt, bőrpírt és duzzanatot (gyulladást) okoz a fogínyben, az íny fogazat körüli részén. Fontos, hogy komolyan vegyük a fogínygyulladást, és azonnal kezeljük. Az ínygyulladás sokkal súlyosabb fogínybetegséghez, az úgynevezett parodontitiszhez és a fogak elvesztéséhez vezethet.
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!