A játékbabák szerepe a kislányok fejlődésében

Főoldal > A játékbabák szerepe a kislányok fejlődésében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A játékbabák szerepe a kislányok fejlődésében


2019/06/25

Kisgyermek korban a játék természetes viselkedési minta, amely azonban a legtöbb esetben nem csupán a szórakozást, de a fejlődést is elősegíti. A 2 és 7 éves kor közötti kislányok egyik legkedveltebb játékai közé tartoznak a játékbabák, hajasbabák, amelyek sok szempontból fontos szerepet töltenek be életükben, fejlődésükben.

A játékbabák szerepe a kislányok fejlődésében

A szerepjátékok fontossága gyermekkorban

A játékbabákkal való foglalkozás és törődés egyfajta szerepjáték a gyermekek körében, Míg a két éves kislányok még kezdetlegesen játszanak, szeretgetik a babákat, addig a kor előrehaladtával egyre kifinomultabb történeteket tudnak megjeleníteni, eljátszani ezekkel a képzeletbeli barátokkal.
A gyermekek fejlődése, lelki stabilitása szempontjából pedig rendkívül fontosak az ilyen szerepjátékok. Fiatal korban az önkifejezés eszközeként tekinthetünk ezekre (szavak és mondatok helyett vagy mellett). A babázással a kislány a benne felgyülemlett kérdéseket, kételyeket, esetleges feszültségeket tudja feloldalni amellett, hogy remekül szórakozik és gyakorolja, „elpróbálja” a szülőktől, rokonoktól, idegenektől látott viselkedésmintákat.
 

A játékbabák segítenek a szülőknek is

Sok esetben, pláne, ha valami nagyobb attrocitás érte a gyermeket (esetleges válás, kistesó érkezése, problémák a családban vagy épp a bölcsiben, oviban), azt a gyermek nehezen, vagy egyáltalán nem tudja átadni a szülő számára szavakkal. Azonban a játékának megfigyelésével pontosabb képet kaphatunk arról, hogy mit is érez a gyermek! 

Az élethű játékbabák szerepe 

Rengeteg típusú játékbaba kapható a játékboltokban, mindegyik más és más tulajdonságokkal. A legmagasabb minőséget az élethű Berenguer játékbabák tartják jelenleg hazánkban. Ezek a babák meglepően élethű kivitelt kaptak: kapható sírós, mosolygós, szomorú és morcos játékbaba is például, mindez természetesen több korosztályban, többféle kivitelben.
Az ilyen élethű játékbabák vásárlása nagyban segíthet a gyermeknek megélni a már fentebb említett tényezőket: míg egy boldog, kacagó babával nehezen tudnak egy esetleges szomorú pillanatot eljátszani, addig a sírós kivitel ebben is segíthet.
 

 Legfrissebb cikkek


Ilyen káros anyagok és baktériumok találhatóak a vízben
Összességében a vízminőség fenntartása és a rendszeres vízvizsgálat nemcsak jogszabályi kötelezettség, hanem alapvető egészségügyi követelmény is a különböző intézmények számára. A biztonságos és tiszta víz biztosítása érdekében az intézményeknek szigorúan be kell tartaniuk a vízkezelési előírásokat és rendszeresen felül kell vizsgálniuk vízrendszereiket. Mutatjuk miért!
Altera blog

Alapvető tanácsok, természetes megoldások és rafinált ötletek egyetlen weboldalon, amik segítenek túllendülni a nehéz helyzeteken, megoldani a mindennapi problémákat, és kicsit megszínesítik a szürke hétköznapokat. Gasztronómia, utazás, háztartás, természetes gyógymódok? Tájékozódj az Altera blogon mindezt a természet erejével!

Alapvető tanácsok

Olyan alapvető tanácsokat szeretnél hallani, amit akár anyukád is mondana, ha lehetőséged lenne gyorsan kikérni a véleményét? Olvasd el tanácsainkat, amik olyanok mintha a legjobb barátnőid, a gondoskodó nagymamád vagy éppen a testvéred jó tanácsait blogunk sorai közé rejtették volna. Itt olyan alapvető jó tanácsokat olvashatsz, amik sok helyzetben hasznodra lesznek majd az élet minden területén!

Természetes megoldások

A legjobb dolgokat a természet alkotta. Ehhez kétség sem fér. Éppen Ezért Az AlTEra blog is természetes megoldásokkal szeretné megoldani a problémáidat. Olyan hasznos eszközöket mutatunk be nektek, amik mindenfelé mesterséges, művi eszköz nélkül is képes csodát művelni, csak figyelj! Természetes megoldások a természet erejével!

Rafinált ötletek

Néha az élet nagy dolgaihoz szükség van egy kis éles látásra, egy kis leleményességre, néhány rafinált ötletre. Ha úgy érzed, az élet nehéz feladat elé állított, újat húzott veled, akkor kapd elő az AlteRA blog rafinált ötleteit és mutass te is valami újat neki!