Kérdések és válaszok a fogorvostól

fooldal > Válasz 3 kérdésedre, amit megkérdeznél fogorvosodtól

If you liked this article, share it with your friends, click here:

Válasz 3 kérdésedre, amit megkérdeznél fogorvosodtól


2020/10/14
SzSz

Vannak olyan általános kérdések, amelyeket nem kérdeznél meg feltétlenül fogorvosodtól, mégis lényegesek és nem árt tudni. Most elhoztuk ezt a 3 kérdést és választ!

Kérdések és válaszok a fogorvostól

1. kérdés: A gyümölcslé egészséges vagy káros?

Elsősorban az egész, friss gyümölcs egészséges. Általánosságban elmondható, hogy rostokban jót tesznek szervezetünknek, fontos vitaminokat és egyéb tápanyagokat tartalmaznak, és édes csemegét kínálhatnak, minden olyan cukor nélkül, amelyet valószínűleg sok feldolgozott ételben és édességben találnánk.

Miután azonban a levet préseljük ki a gyümölcsökből, ezáltal elveszíti az összes rostot, és ugyan megmarad benne néhány vitamin, de leginkább csak a természetesen előforduló, vagy akár hozzáadott cukor marad többségében. Bizonyos esetekben - mint például a narancs- és almalé ivásakor - a fogzománcot fenyegető sav aggodalomra adhat okot.Tehát, bár az alkalmanként megivott pohár gyümölcslé nem éppen káros, sokkal jobb, ha a gyümölcsöt frissen fogyasztjuk és helyette vizet iszunk. 


2. kérdés: A vérző íny ártalmatlan?

Mindenkinek vérezhet az ínye. A túl erős fogmosás, főleg fogérzékenység esetén, könnyedén vérezhet. Az ínyvérzés azonban nem mindig jóindulatú állapot. Ez  az ínygyulladás jele  lehet vagy épp a fogérzékenység okai, és még súlyosabb ínybetegségekhez vezethet.

Ha az ínyünk vérzik, különösen akkor, ha rendszeresen vérzik, itt az ideje, hogy keressünk egy fogorvost, aki segít megadni a szükséges segítséget.


3. kérdés: A fájdalom elkerülhetetlen része a fogorvoshoz járásnak?

A válasz erre a kérdésre az, hogy nem. Sokak számára ez a fájdalom és fogorvosi látogatás ötlete a gyermekkori félelmekből fakad, egyfajta mitológiából, amely a fogorvosokról létezik, vagy egyszerűen az információk hiányából. Gyakran elhitetik velünk, hogy a fogorvosok csak fájdalmas kezeléseket végeznek, igaz? Ez nem igaz. Régóta nem így van. Nyilvánvaló, hogy a fogorvosok soha nem voltak szadisták; a legtöbben utáljuk azt a gondolatot, hogy fájdalmat okozzanak nekünk. És jó hír, hogy a technológia folyamatosan fejlődik.

Ez azt jelenti, hogy az emúlt évtizedben több érintett és potenciálisan fájdalmat kiváltó eljárás technológiája megújult. A fogorvos szakemberek azt szeretnék, ha a kezelések a lehető legkisebbek és nem feltűnőek lennének, így a látogatások kevésbé váltanának ki szorongást, különösen a félős betegek esetében.Legfrissebb cikkek


A 3 legjobb csapatépítő játék ötlet, amit ti is imádni fogtok
Csapatépítő tréninget szerveztek, de kissé tanácstalanok vagytok, hogy milyen játékokat válasszatok. Az lenne a legjobb, ha olyan játékokat sikerülne találni, amik nemcsak nagyon élvezetesek, hanem hasznosak is. Mindenki jó kedvvel veszi ki benne a részét, de a csapatszellemre, a közös munkára is fejlesztő hatással van? Mutatunk 3 ilyen szuper csapatépítő játékot!